Diepzeevissen op Curaçao

Binnen de sportvisserij geldt het diepzeevissen (biggame fishing) als het meest ultieme en het meest tot de verbeelding sprekende vorm van sportvissen. Zeker als je deze hobby mag uitoefenen in het kraakheldere oceaanwater waarmee Curaçao wordt omspoeld. Een oceaan die bovendien tjokvol met zeer grote vissen zit. Wie in de havens van het middelste ABC-eiland rondkijkt, ziet de boten van de plaatselijke vissers maar ook ultramoderne vissersboten van de sportvissers liggen.

Vissersboot op Curaçao

Zeevissen

De meest voorkomende zeevissen die in de wateren van Curaçao rondzwemmen en gevangen kunnen worden zijn skipjacktonijnen, grootoogtonijnen en wahoo’s. Als je je zinnen echter hebt gezet op dorades, marlijnen en speervissen moet je meer skils, geduld en geluk hebben.

Waar wordt veel gevist?

Met name aan de west- en oostkant van het Caribische eiland wordt veel gevist. Daarnaast is ook Klein Curaçao is een populaire locatie om te zeevissen. Vaak wordt er op twee manieren gevist: met hengels en met zogenaamde rosario’s. Rosario’s zijn loodlijnen die door het water slepen en bijzonder effectief zijn. Met rosario’s worden derhalve veel grote diepzeevissen gevangen.

Wat is niet toegestaan?

Op Curaçao is het niet toegestaan om met harpoenen of netten vissen aan het water te onttrekken. Ook in de havens en bij de officiële duiklocaties zijn vissers niet welkom.

Vissersboten

Als je echter de ambitie hebt om grote diepzeevissen te gaan bejagen, is een vissersboot uiteraard onontbeerlijk. Grofweg zijn er dan twee opties: of je huurt een vissersboot zonder kapitein en bemanning, of je stapt aan boord van een vissersboot mét kapitein én bemanning.

Moderne vissersboot haven Curaçao

Als je met een bemande vissersboot meegaat is het niet belangrijk of je wel of niet kunt zeevissen. De bemanning legt uit hoe het werkt en helpt zonodig waardoor je toch kunt zeevissen. Een ander voordeel van een bemande vissersboot is dat zij precies weten wat de beste visspots van Curaçao zijn.

De vissersboten van Curaçao zijn doorgaan groot genoeg om naast het vissen lekker te kunnen zonnen, loungen en relaxen. Dus ook de leden van de familie die niet willen zeevissen kunnen gewoon mee aan boord om toch een leuke dag te hebben op de volle Caribische Zee. Uiteraard is er ook een bar op het schip aanwezig waardoor je lekker kunt nippen aan koude frisdrankjes, biertjes, wijntjes, fruit-punch, et cetera.

Wat zijn de kosten?

Diepzeevissen op Curaçao is helaas vrij prijzig. Als je heel de dag op de Caribische Zee gaat vissen en een boot afhuurt, mag je 900 dollar op tafel leggen (voor maximaal zes personen), voor een halve dag wordt 400 dollar in rekening gebracht (voor maximaal zes personen) en voor driekwart dag ben je 550 dollar lichter (voor maximaal zes personen). Vaak wordt afgesproken dat 30% van de vangst voor de chatergasten is en 70% voor de crew.

Voor iedereen die op Curaçao wilt gaan vissen, maar niet te veel geld wilt uitgeven bestaat de mogelijkheid om gewoon aan wal te blijven. Daarnaast kun je ook met een kleine boot of klein zeilschip over ondiep water varen en proberen om de vissen te laten bijten.
Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Avis huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? KLM vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met dolfijnen!

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Zwemmen met dolfijnen is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je zwemt in een natuurlijke lagune en de dolfijnen komen naar je toe zodat je ze kunt aaien. Je zwemt ongeveer een half uur zodat je maximaal kunt genieten. Boek snel want deze activiteit is zeer populair. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • D-Reizen
  • Kras