Fietsen en mountainbiken op Curaçao

Het is zeer aanbevelenswaardig om met een fiets of mountainbike Curaçao te gaan verkennen. Niet alle plekken op het eiland zijn namelijk met auto’s of het openbaar vervoer te bereiken en te ontdekken. Het 'off-the-road' fietsen en mountainbiken heeft natuurlijk grote voordelen, je hebt geen hinder meer van het drukke verkeer en kunt met volle teugen genieten van het ruige landschap van Curaçao.

Op Curaçao gelden de internationale verkeersregels en wordt er rechts gereden. Op het eiland kan het bij tijd en wijle hard regenen waardoor de niet-geasfalteerde wegen het zwaar te verduren krijgen en dus ook de mensen die daar overheen willen fietsen of mountainbiken. Ook als de weersomstandigheden voor het fietsen ideaal zijn, vormen de niet-geasfalteerde wegen en paden een uitdaging. Het is overigens wel verstandig om altijd een bandenplaksetje mee te nemen, de kans op een lekke band is op de rotsige Curaçaose ondergrond altijd aanwezig.

Het klimaat van Curaçao zorgt ervoor dat het niet verstandig is om op het heetst van de dag te gaan fietsen of mountainbiken. Je kunt het best vroeg in de ochtend of laat in de middag op je fiets of mountainbike stappen. Op die momenten heerst er namelijk een zeer aangename temperatuur. Zorg ook dat je tijdens het fietsen of mountainbiken voldoende drinkt, om uitdroging en daarmee een vervelende zonnesteek te voorkomen. Ook een goed gevulde maag is tijdens het fietsen op het eiland onontbeerlijk, daarmee omzeil je een nare hongerklop.

Fietshelm

Verder is het belangrijk om te zorgen dat je voor het donker weer thuis bent van je tocht. Als het donker is is het namelijk gevaarlijk om op Curaçao te fietsen. De andere weggebruikers kunnen je dan gemakkelijk over het hoofd zien en je kunt niet goed zien wat de kwaliteit van de wegen is. Of er gaten in de weg zitten bijvoorbeeld.

Om de fietsveiligheid verder te verhogen is het op Curaçao verplicht om een fietshelm te dragen. Door het dragen van een fietshelm ben je niet alleen beschermd tegen hoofdletsel bij een eventuele val, het beschermt je hoofd ook tegen zonnebrand. Het is belangrijk vooraleer je gaat fietsen of mountainbiken om jezelf goed in te smeren met zonnecrèmes. Op Curaçao waaien altijd verkoelende passaatwinden, hierdoor is de gevoelstemperatuur aangenaam, maar ondertussen kun je jezelf lelijk verbranden.

Curaçaoënaars verplaatsen zichzelf het liefst met een auto, een heel grote auto. Dus de typische Nederlandse fietscultuur zul je op het middelste ABC-eiland niet aantreffen. Naast toeristen zijn het vooral veel Nederlanders die op Curaçao werken of stage lopen die zich met de fiets of mountainbike verplaatsen.

Fietsroutes

Uiteraard zijn er op Curaçao veel plekken waar je een fiets of mountainbike kunt huren. Bovendien stellen veel hotels en resorts fietsen voor hun gasten beschikbaar. Op het eiland zijn verschillende mountainbike routes van verschillende niveaus uitgezet. Curaçao kent zelfs meer dan driehonderd kilometer bewegwijzerde fietsroutes, hierdoor leent het Caribische eiland uitermate goed voor de fietssport. Naast de wildernis van Curaçao kun je natuurlijk met een fiets prima de hoofdstad Willemstad ontdekken.

Op Curaçao kun je ook deelnemen aan een begeleide fiets- en of mountainbiketochten. Op deze manier is het mogelijk om met een ervaren gids de fiets-hot-spots van het eiland te verkennen. Sinds een paar jaar zijn er op Curaçao zelfs verschillende fietsclubs opgericht. Het is voor de liefhebbers mogelijk om met de fietsclubleden lekker op het eiland te trainen.
Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Avis huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? KLM vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met dolfijnen!

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Zwemmen met dolfijnen is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je zwemt in een natuurlijke lagune en de dolfijnen komen naar je toe zodat je ze kunt aaien. Je zwemt ongeveer een half uur zodat je maximaal kunt genieten. Boek snel want deze activiteit is zeer populair. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • D-Reizen
  • Kras