Sportklimmen op Curaçao

Curaçao is tegenwoordig een belangrijke Caribische bestemming voor sportklimmers (rotsklimmers). Op het eiland bevinden zich verschillende kalksteen kliffen en rotsen die geschikt zijn om te beklimmen. De klimgebieden op Curaçao zijn heel gemakkelijk met een auto te bereiken; je hoeft vervolgens niet ver te lopen om op de locaties te komen. Het Benedenwindse Eiland is gezegend met verschillende zogenaamde behaakte klimgebieden; hetgeen betekent dat de klimroutes al zijn uitgezet met klimhaken. De bekendste klimgebieden van Curaçao zijn de Christoffelberg (niet-behaakt), Fort Beekenburg (behaakt), Roi Ricon (behaakt) en de Piscadera Area (behaakt).

Sportklimmen op Curaçao
Op Curaçao zijn goede mogelijkheden om te sportklimmen.

Christoffelberg

De Christoffelberg (Sint-Christoffelberg of Seru Christoffel) is de hoogste berg van Curaçao. De berg is vernoemd naar de heilige Christoffel van Lycië en heeft een hoogte van 372 meter; daarmee is de Christoffelberg op de twee na hoogste berg van het Koninkrijk der Nederlanden. Alleen de Mount Scenery (887 meter) op Saba en The Quill (601 meter) op Sint Eustatius zijn nog hoger. Om de top van de Sint-Christoffelberg te bereiken, ben je ruim een uur onderweg. Er loopt een pad naar het ‘dak van Curaçao’; je hoeft dus geen klimmateriaal mee te nemen. Alleen vlak onder de top moet er even geklauterd worden en heb je je handen en voeten nodig. Bovenop de berg kun je van een panoramisch uitzicht genieten en zal het je opvallen hoe groen Curaçao is!

Fort Beekenburg

Fort Beekenburg ligt in het zuidwesten van Curaçao. De rots waarop het fort is gebouwd, bestaat uit koraalkalksteen; hetgeen scherp en broos materiaal is! Bij de rotsformaties van Fort Beekenburg zijn 17 routes (gradaties 2-6) te klimmen. Een touw van 30 meter is voldoende.


Roi Ricon

Roi Ricon ligt halverwege aan de oostkant van Curaçao; vlak in de buurt van het vliegveld; Curaçao International Airport. Roi betekent droge rivierbedding. Bij de rotsformaties van Roi Ricon zijn 18 routes (gradaties 4b-7) te klimmen. Deze routes bevinden zich in 4 sectoren. Een touw van 30 meter is voldoende.

Piscadera Area

Piscadera Area ligt halverwege aan de westkant van Curaçao. Bij de rotsformaties van Piscadera Area zijn 25 routes (gradaties 5b-7c) te klimmen. Deze routes bevinden zich in 4 sectoren. Een touw van 60 meter is voldoende.

Uitrusting van een sportklimmer.
De uitrusting van een sportklimmer.

Voorzorgsmaatregelen

Curaçao is gezegend met een tropisch klimaat. Dankzij de noordoostpassaatwind is het er aangenaam, maar gedurende de middag is het toch te heet om heel actief te zijn. Als je dus de ambitie hebt om te gaan klimmen, kun je dat het beste doen tijdens de ochtend of late middag; dat zijn de momenten dat het nog prettig is. Je moet ook voldoende water meenemen en een hoofdeksel dragen. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de onbedekte huid is ingesmeerd met een hoge beschermingsfactor. Dit allemaal om huidverbranding en een zonnesteek te voorkomen. Het is ook verstandig om een anti-mugmiddel te gebruiken. Degelijke (klim)schoenen zijn vanzelfsprekend een must!

Klimcursus

Rotsklimmen is uiteraard niet geheel zonder risico’s. Maar ervaren klimmers weten wat ze doen. Als je geen geoefendheid met klimmen hebt, is dat geen probleem. Op het eiland kun je namelijk klimcursussen volgen die je voorbereiden op veilig klimwerk. Het is niet verstandig om solo te gaan klimmen; dat is te gevaarlijk. Je kunt uiteraard je eigen klimmateriaal (touwen, gordels, slinges, carabiners, achten, et cetera) meenemen, maar deze spullen kun je ook huren.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen