Facebook Google+

Golfen

Met meer dan zestig miljoen mondiale beoefenaars is golf één van de populairste sporten van deze tijd. De wereld telt op dit moment meer dan dertigduizend golfbanen en ieder dag komen daar tientallen nieuwe golfcourses bij.

Golf is ook echt een tv-sport. Tijdens de vier belangrijkste golftoernooien, de zogenaamde Majors, zit de halve wereld aan de buis gekluisterd om naar de verrichtingen van de golfmiljonairs (en één golfmiljardair, namelijk Tiger Woods) te kijken. Wellicht kunnen we in de toekomst ook een landgenoot daarin aanmoedigen. Met Joost Luiten heeft Nederland namelijk een enorm talent in huis, die nu al hoge ogen gooit op het golfwereldtoneel.

Golfen op Curaçao

Uiteraard heeft de golfsport Curaçao niet links laten liggen. Op het eiland zijn drie volwaardige 18 holes golfbanen beschikbaar voor de liefhebbers. Op het middelste ABC-eiland komen veel Amerikanen en voor deze mensen is golfen een tweede natuur, als ze hun favoriete sport tijdens hun vakantie niet kunnen beoefenen, blijven ze gewoon weg. Maar ook voor een groot deel van de Nederlandse toeristen die naar Curaçao vliegen is het belangrijk dat ze op het eiland kunnen golfen.

Als je op Curaçao gaat golfen kijk je je ogen uit. De omgeving is adembenemend mooi met vergezichten over de Caribische Zee en het binnenland van het eiland. Leguanen schieten voor je voeten weg, de meest fraaie vogels vliegen over je hoofd heen en planten met kleurrijke bloemen flankeren de golfbaan waarop je aan het sporten bent. Het is derhalve een geweldige ervaring om op Curaçao te golfen. Door de immer aanwezige passaatwinden worden bovendien de golfers doorlopend getest, hetgeen het golfen op Curaçao heel uitdagend maakt.

De drie golfbanen van Curaçao liggen allemaal in de omgeving van de hoofdstad Willemstad en dragen de volgende chique namen: Curaçao Golf & Squash Club, Blue Bay Golf (Beach Resort) en de golfbaan van het Hyatt Regency Estate.

De Curaçao Golf & Squash Club is de oudste golfbaan/golfclub van Curaçao. De geschiedenis van deze baan gaat zelfs terug naar de jaren dertig van de vorige eeuw. Engelsen mijnarbeiders die toentertijd actief waren op Curaçao, speelden in hun vrije tijd graag golf en gingen dat ook praktiseren op het eiland.

Golfen op Curaçao

Tegenwoordig is Curaçao een populaire bestemming in het zogenaamde golftoerisme en stappen golfers in Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Europa speciaal in het vliegtuig richting het Benedenwindse Eiland om daar hun geliefde sport te spelen. Niet alleen Curaçao is een geweldige Caribische golfbestemming, ook op de buureilanden Aruba en Bonaire komen de liefhebbers ruim aan hun trekken.

Golven op Aruba

Om op 'one happy island' óók de golfers gelukkig te maken, zijn op Aruba verschillende zeer fraai golfbanen aanwezig. Op Aruba staan honderden hotels en ressorts, waaronder uiterst luxe. De meeste golfbanen op Aruba zijn eigendom van deze luxe hotelketens, de golfbanen liggen er derhalve perfect en zeer goed onderhouden bij. Op Aruba zijn er overigens plannen om in de toekomst nog veel meer nieuwe golfbanen te gaan aanleggen.

Golven op Bonaire

Bonaire is uiteraard een duikeiland, maar voor de liefhebbers van het edele golfspel zijn er ook mogelijkheden. Op het koraaleiland is maar één golfbaan, maar wel een heel bijzondere. Worden de greens van de golfbanen op Curaçao en Aruba bij wijze van spreken met nagelkniptangetjes geknipt, op Bonaire laat men de natuur zijn werk doen, het eiland heeft een zogenaamde ecologische golfbaan. Voor mensen die van de natuur houden is het geweldig om op de Bonairiaanse golfbaan een balletje weg te meppen.