Facebook Google+

Meevaren met duikboot

Er zijn toeristen die op Curaçao het liefst hun voeten droog willen houden, maar toch graag een blik willen werpen op de 358 verschillende rifvissoorten die zich ophouden in de Caribische Zee die het eiland omspoelt. Voor hen zijn er op Curaçao gelukkig toch mogelijkheden om dit te realiseren.

Op Curaçao bestaat namelijk de mogelijkheid om aan boord te stappen van een moderne en comfortabele duikboot, om vervolgens tussen de boeiende koraalformaties te varen, een unieke ervaring. De speciaal geprepareerde duikboot draagt de naam Atlantis Submarine.

Je voelt je dan als een soort Jules Verne in zijn boeiende boek '20.000 mijlen onder de zee'. De duikboot op Curaçao duikt uiteraard niet zo diep, maakt bereikt uiteindelijk toch een diepte van 0,031 zeemijl, hetgeen ongeveer vijftig meter is!

Als je met de duikboot onder het wateroppervlak verdwijnt gaat het grote avontuur echt beginnen. De kleurrijke bewoners van het koraalrif zullen voor de vensters van de duikboot opduiken en nieuwsgierig naar binnen koekeloeren, dit tot grote hilariteit van opvarenden. Bovendien is het zicht onderwater uitmuntend. Het zicht is namelijk meer dan dertig meter!

De kans is daarnaast ook groot dat je tijdens de vaart sportduikers ziet flipperen. Ook deze sportduikers hebben namelijk dezelfde agenda; heerlijk genieten van de vissen, planten en andere levende organismen die onderwater leven.

Naast het onderwater leven is het ook intens genieten van de niet-levende dingen die zich op de bodem van de oceaan bevinden. Op de boden van de Curaçaose zee liggen namelijk tientallen historische vliegtuig- en scheepswrakken. Sommige van deze wrakken zijn er doelbewust afgezonken en andere zijn er door fatale ongelukken terecht gekomen!

Wrak boot Curaçao

Deze wrakken hebben nu hun eeuwige rustplaats gevonden en zijn vaak overwoekerd met prachtig gekleurd koraal. De wrakken zijn niet alleen interessante bezienswaardigheden voor duikers, snorkelaars en de passagiers van de Atlantis Submarine, het zijn ook nog eens belangrijke schuilplaatsen voor tal van vissoorten die zich daar veilig wanen voor roofvissen.

Binnen de Caribische archipel, die overigens meer dan duizend eilanden telt, kun je op meerdere plekken aan boord stappen van duikboten voor toeristen. Zo vaart er op buureiland Aruba ook een Atlantis Submarine rond die de ontsluiting van het Arubaanse rif mogelijk maakt voor mensen die zichzelf niet graag in een duikerspakje hijsen!