Facebook Google+

Wakeboarden

Wakeboarden is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de meest hippe en populaire watersporten die je op Curaçao kunt beoefenen. Wakeboarden lijkt sterk op waterskiën, alleen gebruikt een wakeboader geen waterskies, maar een wakeboard. De Amerikaan Tony Finn stond aan de wieg van het wakeboarden. Finn is een uitmuntende golfsurfer die in 1985 de wakeboard ontwikkelde. Deze eerste wakeboard vertoonde grote gelijkenis met een klein formaat surfplank, een surfplank die uitgerust was met twee voetbanden.

Als je wilt gaan wakeboarden is het noodzakelijk dat een voortrekkende boot een wake produceert. Met een wake wordt een hekgolf bedoeld. Deze hekgolf fungeert als een soort schans. Door met een hoge snelheid richting de hekgolf te sturen, kan de wakeboarder airborne raken om vervolgens allerlei tricks en stunts uit te voeren.

Het aantal tricks en stunts die een wakeboarder kan uitvoeren is heel groot zoals de railey, tantrum, backroll, frontflip/frontroll, inverts, 360, grabs/nose/tail, de wake to wake, et cetera. Het wakeboarden kent ook veel varianten zoals het barefoot wakeboarden, wakesurfen, wakeskiën en knieboarden. Omdat je tijdens het wakeboarden hard op het water kunt vallen is het wel verstandig om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen zoals het dragen van een helm, zwemvest dat voorzien is van een impact-protection en een kniebrace.

Spaanse Water

De absolute toplocatie om te wakeboaden op Curaçao is het Spaanse Water. Het Spaanse water is in het zuidwesten van het middelste ABC-eiland gesitueerd. Het Spaanse Water is een kraakheldere, azuurblauwe lagune. Doordat het een lagune is, zijn de watercondities optimaal voor vrijwel iedere watersport die je op Curacao kunt beoefenen. Als je bijvoorbeeld zou gaan wakeboarden op de Caribische Zee die Curaçao omspoelt, heb je te maken met ruw zeewater en hoge golven en moet je derhalve veel ervaring hebben.

De schoonheid van het Spaanse Water is heel groot. Het is dan ook niet voor niets dat tal van hotel & resorts, vakantieappartementen en vakantiehuizen aan de oevers van het Spaanse Water zijn opgetrokken. Eén van de mooiste resorts die bij het Spaanse Water ligt, is het 'Santa Barbara Beach & Golf Resort'. Voor de liefhebbers van het golfspel is dit echt de 'place to be'. Het resort is namelijk in het bezit van een prachtige golfbaan. Een golfbaan waarvan de greens schijnbaar naadloos overlopen in het Spaanse Water.

Santa Barbara All Inclusive Resort Curaçao
Meer info & boekenSanta Barbara All Inclusive Resort
Dit zeer luxe 5 sterren hotel noemen wij het beste all inclusive resort van Curaçao. Hier wordt jouw vakantie onvergetelijk! Het ligt heerlijk rustig en direct aan het privé strand Santa Barbara Beach, hier waan je jezelf in een mooie droom. Alles straalt hier klasse uit. Er zijn diverse restaurants waaronder een sushibar en een grillrestaurant en er zijn een spa en verschillende watersportmogelijkheden. Tip voor honymooners!
Beoordeeld met een 8,8!
Meer info en boeken
Curaçao telt tal van watersportbedrijven waar de wakeboards klaarliggen om gebruikt te worden. Ervaren wakeboarders kunnen direct aan de slag. Als je echter een beginner bent, is het verstandig om eerst een beginnerscursus te volgen. Eén van de hoogtepunten van het wakeboarden op Curaçao is het wakeboarden gedurende de nacht. Dit is uiteraard reuze spannend en geeft een extra dimensie aan de sport. Zeker als er weinig bevolking is en de volle maan het oceaanwater op een betoverende manier verlicht!