Facebook Google+

Zwemmen met dolfijnen

Voor veel toeristen is de absolute nummer één activiteit die je op Curaçao kunt ondernemen, het zwemmen met dolfijnen. Mensen raken totaal gefascineerd en ontroerd door dolfijnen, en dat al duizenden jaren lang! Die fascinatie en bewondering begint al op jonge leeftijd, als je aan een kind vraagt wat hij later graag willen worden, is de kans groot dat hij op de proppen komt met het beroep van dolfijnentrainer!

Guide & Go
Meer info & boekenGuide and Go - Zwemmen met dolfijnen
Veel mensen die naar Curaçao gaan komen speciaal voor de dolfijnen. Het zwemmen met dolfijnen is voor velen een droom die daar uit gaat komen. Bij Guide and Go boek je deze bijzondere activiteit al voor je met vakantie gaat online zodat je alijd de beste prijs hebt en zeker bent van een plekje. Het zwemmen met de dolfijnen duurt een half uur, wedden dat je deze ervaring nooit meer vergeet?
Meer info en boeken

Naast kinderen hebben ook volwassen mensen veel bewondering voor dolfijnen. Dolfijnen worden niet alleen hoog gewaardeerd om hun schoonheid, het zwemmen met dolfijnen wordt bovendien als meditatief en therapeutisch ervaren. Voor kinderen met het downsyndroom of met een autistische stoornis kan het zeer positief zijn om met dolfijnen te zwemmen.

Dolfijnen horen uiteraard thuis in de vrije natuur, maar wereldwijd bestaan er inmiddels honderden dolfinaria waar dolfijnen in gevangenschap worden gehouden. Deze dieren kunnen daar voor twee redenen zijn: ze zitten in de bassins voor het vermaak van bezoekende mensen of voor de tijdelijke opvang om uiteindelijk weer te worden losgelaten in de vrije natuur.

Sea Aquarium Park

In 1984 werd er op Curaçao het Curaçao Sea Aquarium geopend. Vanaf die dag is de boeiende onderwaterwereld van het Caribische eiland goed zichtbaar geworden. Het Curaçao Sea Aquarium beschikt naast talloze aquaria over andere interessante bezienswaardigheden.

Sea Aquarium Park Curaçao

In 2002 zag op het Curaçao Sea Aquarium de Dolphin Academy het levenslicht, er werden toen tien dolfijnen verwelkomt. Het Curaçao Sea Aquarium ligt op een klein schiereilandje. Op dat schiereilandje zijn ook een handjevol watersportbedrijven gevestigd. Alles tezamen wordt dit het Sea Aquarium Park genoemd.

De Dolphin Academy ligt direct aan de kust, vlak in de buurt van een mooi koraalrif. De bezoekers van het dolfinarium kunnen hier getuige zijn van uiterst spectaculaire dolfijnenshows. Daarnaast is het ook mogelijk om met de elegante zeezoogdieren te zwemmen, snorkelen of te sportduiken.

Naast de dolfijnen is er op het park ook een zeeleeuwenshow te bezoeken. Deze zeeleeuwen zijn bijzonder goed getraind en showen aan het publiek allerlei kunstje. Tijdens de show wordt bovendien heel veel verteld over de zeeleeuwen en kun je dus veel kennis opdoen over deze machtige zeezoogdieren. Aan het einde van de voorstelling is het zelfs mogelijk om een 'kusje' van een zeeleeuw te ontvangen.

Zeeleeuw Curaçao

Op het Curaçao Public Aquarium is er ruimte voor informatie en educatie. Geïnteresseerden kunnen hier veel kennis vergaren over dieren, planten en andere levende organismen die zich ophouden in de onderwaterwereld van de Caribische Zee die Curaçao omspoelt.

Hotels & resorts die zich op steenworp afstand van de dolfijnen bevinden

Voor mensen die dicht bij het Sea Aquarium Park hun accommodatie willen boeken, kunnen het beste naar één van de hotels & resorts gaan die zich op Mambo Beach bevinden, zoals het Lions Dive & Beach Resort of Dolphin Suites Curaçao.

Lions Dive & Beach Resort Curaçao
Meer info & boekenLions Dive & Beach Resort
Dit hotel is ideaal als je het seaquarium en de dolphin academy gaat bezoeken. Vanuit je hotel wandel je hier zo naar toe! Ben je sportief? Ook dan zit je hier goed. Bij dit hotel ligt namelijk het enige 50 meter zwembad op het eiland. En reken maar dat het heerlijk is om hier baantjes te trekken! Maar ook voor een heerlijke relax-vakantie ben je hier op het juiste adres: heerljk aan zee, goede restaurants en nette kamers. Het hotel is erkend met het duurzaamheidslabel en wordt gerund door Nederlandse eigenaars.
Beoordeeld met een 9,0! Meer info en boeken
Dolphin Suites Curaçao
Meer info & boekenDolphin Suites
Het hotel en de appartementen van Dolphin Suites liggen nabij het Dolfijn Therapiecentrum. Gasten van deze accommodatie krijgen ook gratis toegang tot het tot Sea Aquarium. Het is een kleinschalige accommodatie met oog voor detail en het ligt tegenover het Sea Aquarium, Mambo Beach en de gezellige boulevard met restaurantjes en bars. Dit hotel wordt bijzonder hoog gewaardeerd door gasten die je voorgingen! Echt een aanrader!
Beoordeeld met een 8,8! Meer info en boeken