Facebook Google+
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Curaçao

Aanbiedingen en Lastminutes naar Curaçao
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Grotten

Je kunt op Curaçao ook de diepte in. De grotten van Hato zijn wereldberoemd. Hier kun je je laten afzakken tot een diepte van meer dan 30 meter.

De grotten werden ooit bewoond door de Indianen – de oorspronkelijke bewoners van Curaçao. Deze Indianen hebben in de vorm van grottekeningen en petroglyphen hun sporen in de grotten achter gelaten. Uit C-14 dateringtechnieken blijken deze oeruitingen van kunst meer dan 1.500 jaar oud te zijn.

Verder zijn in de grotten van Hato prachtige stalagmieten en stalactieten te bezichtigen, waarvan een groot deel eigen namen – onder andere Piratenhoofd en Zeeschildpad – heeft gekregen op basis van de vormen die ze zijn gaan verkrijgen na zoveel jaar onderhevig te zijn geweest aan de boetserende elementen.

Bovendien zijn de grotten van Curaçao van levensbelang voor de vleermuizen die erin leven. Vleermuizen spelen een sleutelrol in de flora en fauna van Curaçao. Zij zijn zoals eerder gezegd, de enige dieren die de cactussen op het eiland kunnen bestuiven. De cactussen die groeien op Curaçao zijn de proviandkast voor alle reptielen, vogels en andere dieren die op het eiland leven gedurende de droge tijd.

Met andere worden: zonder grotten geen vleermuizen, zonder vleermuizen geen cactussen en zonder cactussen geen verder leven op Curaçao.