Facebook Google+
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Curaçao

Aanbiedingen en Lastminutes naar Curaçao
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Nationaal park Shete Boka

Curaçao is gezegend met drie prachtige nationale natuurparken: twee landparken en één onderwaterpark. Met een oppervlakte van 20 km2 is het Nationale park Christoffelpark verreweg het grootste park van het Caribische eiland, gevolgd door het Curaçao Marine Park (10,36 km2) en het Nationaal park Shete Boka (2 km2). Het Nationale park Christoffelpark en het Nationaal park Shete Boka grenzen aan elkaar in het noorden van Curaçao.

Nationaal park Shete Boka werd in 1994 opgericht en behelst feitelijk een ruige kuststrook met een lengte van 10 kilometer, wel een heel bijzondere kuststrook met uitzonderlijke natuurfenomenen. De Papiamentse naam 'Shete Boka' betekent zeven inhammen of zeven baaien.

In werkelijkheid kent het Nationaal park Shete Boka geen zeven maar negen inhammen. Deze baaien bevatten onder andere fraaie zandstranden waar maar liefst drie soorten zeeschildpadden in alle rust hun eitjes kunnen afzetten. Alle inhammen of inhammen van het park zijn beschermde broedgebieden van de zeeschildpadden. De kans dat je daadwerkelijk zeeschildpadden hun eitjes ziet afzetten is klein, maar wel aanwezig. De kans dat je zeeschildpadden in de zee van Curaçao ziet zwemmen is veel groter, bijvoorbeeld tijdens het duiken en snorkelen.

Zeeschildpad Curaçao

In het noordwesten van Nationaal park Shete Boka bevinden zich Boka Tabla, Boka Wandomi, Boka Cortalein, Boka Plata, Boka Mansalina, Boka Djegu en Dos Boka. Boka Kalki en Boka Pistol liggen in noordoosten van het park. Het park is iedere dag van 09.00 uur tot 17.00 uur geopend voor het publiek. In het park zijn twee wandelroutes uitgezet, maar ook met een auto is gebied te verkennen.

Boka Tabla

De absolute topattractie van Nationaal park Shete Boka vormt Boka Tabla. Boka Tabla is een sprookjesachtige grot die vanaf het land toegankelijk is en waar vanaf de zeezijde doorlopend met heel veel geweld helder blauwe golven naar binnen rollen, hetgeen zeer spectaculaire beelden oplevert. Je kunt via een trapje naar de betoverende grot afdalen. Als je voor de Boka Wandomi-Trail kiest kom je ook langs Boka Tabla, een wandeling van ongeveer één uur.

Boka Wandomi

Boka Wandomi is de Natuurlijke Brug van Curaçao. De golven hebben hier miljoenen jaren op de kust ingebeukt en een natuurlijke brug in het gesteente uitgeslepen. Als je voor de Boka Wandomi-Trail kiest kom je uiteraard langs Boka Wandomi, een wandeling van ruim één uur.

Collega ABC-eiland Aruba had ooit de grootste Natuurlijke Brug van de Caribische archipel, echter in 2005 stortte deze brug met een lengte van dertig meter in. Gelukkig gebeurde dit gedurende de nachtelijke uren en vielen er geen slachtoffers. Overdag liepen er namelijk dagelijks duizenden toeristen overheen. De Natural Bridge was één van de belangrijkste attracties van 'one happy island'.

Boka Pistol

Boka Pistol is een zogenaamde blowhole. Bij een blowhole wordt oceaanwater met veel geweld tegen de kust gekwakt en spuit het door de gaten en kieren in de rotswand alle kanten op. Bij Boka Pistol lijken de waterfonteinen net op de schoten van een pistool, vandaar de naam. Als je voor de Boka Pistol-Trail kiest kom je uiteraard langs Boka Pistol, een wandeling van ongeveer één uur. Boka Pistol is overigens ook met een auto te bereiken. Het Nederlandse duikeiland Bonaire is ook in het bezit van prachtige blowholes, waar het warme oceaanwater tientallen metershoog opgestuwd wordt. Zeer de moeite waard om te bekijken!