Facebook Google+
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Curaçao

Aanbiedingen en Lastminutes naar Curaçao
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Nationale park Christoffelpark

Curaçao is niet alleen een fantastische bestemming voor mensen die van zon, zee en strand houden, ook natuurliefhebbers komen er royaal aan hun trekken. Het absolute vlaggenschip van de Curaçaose natuur vormt het Nationale park Christoffelpark, een natuurpark van bijna 2.000 hectare dat in het noordwesten van Curaçao ligt. In het park kun je onder andere naar het hoogste punt van het middelste ABC-eiland klimmen, de 377 meter hoge Christoffelberg.

Het Christoffelpark werd in 1978 voor het publiek geopend. Het park grenst aan een ander prachtig Curaçaos natuurpark; Nationaal park Shete Boka. De naam Christoffelpark is een verwijzing naar de beroemdste ontdekkingsreiziger aller tijden; Christoffel Columbus.

Vóór de tijd van het Christoffelpark, bestond het gebied uit drie plantages (Zevenbergen, Zorgvlied en Savonet) en een mijnbouwcomplex (Newtown). De overheid van Curaçao is eigenaar van het Christoffelpark, het beheer is in handen van CARMABI (Caribbean Research and Management of Biodiversity).

Christoffelpark

Flora en fauna

In het Christoffelpark zijn fantastische en unieke planten en dieren te spotten. Van alle planten die in het park groeien, winnen de cactussen het overduidelijk als het om de hoeveelheid en variatie gaat. Metershoge zuilcactussen worden afgewisseld met piepkleine bolcactussen, maar ook schijfcactussen en slangencactussen sieren het park op. Naast deze prikplantjes, zijn er ook wilde orchideeën, passiebloemen, wilde kersen en talloze andere plantensoorten in het park te bewonderen.

Ondanks het feit dat het Christoffelpark relatief klein is, herbergt het gebied een paar unieke diersoorten. Wie geluk heeft spot er het Curaçaose hertje en het Curaçaose konijn. Het Curaçaose hertje is een piepklein hertje dat alleen maar op Curaçao leeft. Van alle duizend Caribische eilanden is Curaçao het enige eiland waar überhaupt hertjes voorkomen. Het Curaçaose hertje is voornamelijk actief tijdens zonsondergang en laat zich niet zo gemakkelijk zien. Er worden dagelijks speciale tours georganiseerd om in de buurt van het zeldzame zoogdiertje te komen. De gidsen weten precies waar het hertje zich ophoudt en kunnen toeristen naar deze plaatsen brengen.

Naast het unieke hertje en konijntje leven in het park nog talloze andere dieren zoals zweepslangen, zilverslangen, groene leguanen, roodbilkikkers, boomhagedissen, grottenspinnen, groene kolibries, suikerdiefjes, kerkuiltjes, et cetera.

Auto-, fiets-, en wandelroutes

Er zijn verschillende manieren om het Christoffelpark te ontdekken; je kunt er gaan wandelen, fietsen of met en auto doorheen rijden. Iedereen die zijn wandelschoenen aantrekt kan zijn borst natmaken; er zijn maar liefst acht wandelroutes in het park aangelegd. Sommige wandelroutes zijn gemakkelijk te doen, maar er zitten ook wandelroutes bij die veel uitdagender zijn.

De mooiste wandelroute in het park is een klimroute naar het dak van Curaçao, de top van de Christoffelberg. Het is een flinke wandeling, maar de beloning is zeer groot. Het uitzicht op de top is namelijk fenomenaal; de azuurblauwe Caribische Zee ligt aan je voeten en het hele eiland is te overzien. Bij helder en onbewolkt weer kun je zelfs buureiland Bonaire zien liggen. De afstand tussen Curaçao en het Nederlandse duikeiland bedraagt ongeveer tweeënvijftig kilometer. Naast de acht wandelroutes, telt het Christoffelpark ook vier autoroutes die je langs de hotspots van het park doen leiden. Uiteraard is het park ook bijzonder aantrekkelijk om met een fiets (mountainbike) te verkennen.