Facebook Google+
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Curaçao

Aanbiedingen en Lastminutes naar Curaçao
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Vliegen naar Curaçao

Tussen Curaçao en Nederland ligt ongeveer 9000 kilometer Atlantische Oceaan. Om deze enorme plas water te overbruggen moet plusminus 9 uur gevlogen worden vanaf Schiphol. Op 12 kilometer afstand van de hoofdstad Willemstad, aan de noordwestelijke kant van Curaçao, ligt het vliegveld van het Caribische eiland: Curaçao International Airport.

Vliegtickets

KLM en TUI fly zijn de twee vliegtuigmaatschappijen die vanuit Amsterdam naar Curaçao vliegen. De KLM vliegt 9 keer per week naar Curaçao en TUI fly vliegt dagelijks naar het middelste ABC-eiland. Vanaf november 2015 vliegt TUI fly ook van Eindhoven Airport naar Curaçao.

Sinds juli 2014 vliegt TUI fly met een fantastisch nieuw toestel: De Bowing 787 Dreamliner. Dit toestel is gebouwd volgens revolutionaire technologieën, is stiller en biedt passagiers meer ruimte. Dat maakt het vliegen nog comfortabeler. De dreamliner is het paradepaardje van TUI fly! Als je slim bent boek je je vliegticket ruim op tijd. De vliegtickets zijn dan namelijk veel gunstiger geprijsd. Eenvoudig gezegd: des te vroeger je boekt, des te lager de ticketprijs. Bekijk hier de tarieven van vliegtickets bij TUI fly.


ArkeFly

Meer info & boekenTUI fly

Bij TUI fly vlieg je hoe jij dat zelf het prettigst vindt! Je vliegt Economy Class (beenruimte 76 cm) of Comfort Class (beenruimte 84 cm). Je boekt Comfort Class al vanaf € 5,- Of kies je liever voor Premium Comfort Class, dat al vanaf € 25 bij te boeken is en waarbij je maaltijden, drankjes en wel 94 cm beenruimte krijgt! Dat is nog eens comfortabel vliegen.  Meer info

Vliegen naar Aruba met KLM

Meer info & boekenSchipholTickets.nl

Een fijne manier om je vakantie naar Curaçao te boeken. Op de website van SchipholTickets vergelijk je heel gemakkelijk de vliegticktes van alle aanbieders, zo boek je dus altijd het goedkoopste ticket en betaal je nooit te veel! Meer info


Curaçao International Airport

Curaçao International Airport (IATA: CUR – ICAO: TNCC) is de internationale luchthaven van Curaçao. De luchthaven staat ook bekend onder de naam Hato International Airport of Aeropuerto Hato (Papiaments), naar de nabij gelegen plaats Hato. Vroeger heette het vliegveld Albert Plesman Airport (Dr. Albert Plesman Luchthaven).

Het plaatsje Hato is belangrijk voor Curaçao, het bezit namelijk één van de grootste trekpleisters van het Caribische eiland: de grotten van Hato. Deze grotten werden 500 jaar na Christus bewoond door de Arawakindianen, de oorspronkelijke bewoners van het Curaçao.

Verder is het is wel aardig om je te realiseren dat het vliegveld van Curaçao een belangrijke rol speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het was namelijk één van de drukste vliegvelden van de Caribische regio. De Amerikaanse luchtmacht gebruikte Curaçao International Airport om Duitse U-boten op te sporen en uit te schakelen.

Curaçao International Airport heeft met een lengte van 3410 meter de langste start- en landingsbaan van het Caribische gebied. Op dit moment heeft de luchthaven een capaciteit 1,6 miljoen passagiers, maar heeft de mogelijkheden om de capaciteit uit te breiden naar 2,6 miljoen passagiers. Curaçao International Airport is geschikt voor alle typen toestellen.

De luchthaven van Curaçao heeft één terminal. Deze terminal is verdeeld in een vertrekhal en een aankomsthal. De talloze restaurants, souvenirwinkels, drankwinkels, kiosken, banken en parfumerieën in de terminal zorgen voor de nodige afleiding tijdens het wachten op de vlucht.

Tijdsverschil

Iedereen die naar Curaçao gaat moet zijn horloge een stukje terugdraaien. Op het eiland is het namelijk in de zomer 6 uur vroeger dan in Nederland, in de winter is dat tijdsverschil 5 uur.

Bovendien kent met op Curaçao geen zomer- en wintertijd. Op het eiland wordt de zogenoemde 'Atlantic Standaard Time' gevolgd. Hierdoor wordt het iedere dag van het jaar tussen 19.00 en 20.00 uur na een korte schemering donker.

Luchthavenbelasting

Op Curaçao ben je bij vertrek de zogenaamde luchthavenbelasting (airport tax/departure tax) verschuldigd. Als je echter met de KLM en ArkeFly vliegt is deze belasting bij de ticketprijs inbegrepen. Kinderen die jonger zijn dan 2 jaar zijn zowieso vrijgesteld van airport tax.

Als je vanaf Curaçao (met een regionale luchtvaartmaatschappij) lokaal naar Aruba of Sint Maarten vliegt, bedraagt de airport tax Fl. 36,00 (USD 20,00). Voor een vlucht naar Bonaire wordt Fl. 18,00 (USD 10,00) in rekenig gebracht.

Parkeren

Voor het terminalgebouw van Curaçao International Airport is een openlucht parkeerplaats voor ongeveer 300 voertuigen aanwezig. Voor de eerste 10 minuten hoef je niet te betalen, daarna geldt een tarief van Fl. 3,50 (USD 2,00) per uur, oplopend tot Fl. 18,00 (USD 10,00) voor 24 uur.

Autoverhuur

Tijdens het verblijf op Curaçao is het huren van een auto aanbevelenswaardig om het eiland te ontdekken. Verschillende lokale en internationale autoverhuurbedrijven hebben kantoren op het vliegveld die de mogelijkheid bieden om een auto te huren.

Lokale en regionale vluchten

Vanaf Curaçao is het mogelijk om naar de twee andere ABC-eilanden (Bonaire en Aruba) te vliegen. Zowel Bonaire als Aruba liggen op ongeveer 30 minuten vliegen vanaf Curaçao. Daarnaast bestaan er sinds 2013 weer bootverbindingen tussen de ABC-eilanden onderling. Er bestaat ook een luchtverbinding tussen Curaçao met de SSS-eilanden (Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius). De vluchtduur bedraagt ongeveer 90 minuten.