Loversbeach bevindt zich aan de serene midwestkust van Curaçao, negentien kilometer ten noordwesten van Willemstad. Loversbeach wordt ook wel als Lovers Beach of Lovers’ Beach geschreven. Andere namen voor het strand zijn Vrijgezellenbaai (Vrijgezellen Baai), Pestbaai, Von Pesch Baai (Von Peschbaai) en Von Pesh Baai (Von Peshbaai). Ten zuiden van Loversbeach ligt de Vaersenbaai en ten noorden de Bullenbaai. De Vaersenbaai is bekend om Kokomo Beach; een betoverend strand.
In de Bullenbaai bevindt zich een olie-terminal van Petróleos de Venezuela; het staatsoliebedrijf van Venezuela. In totaal bezit de haven van de Bullenbaai, zes aanlegsteigers ook wel jetties genoemd. De Bullenbaai-haven is een natuurlijke haven en in staat om de allergrootste olietankers ter wereld te ontvangen. Uiteraard is de Bullenbaai-haven verboden terrein voor mensen die niet voor Petróleos de Venezuela werkzaam zijn, maar in de Bullenbaai wordt wel af en toe gedoken. De duikstek bij de Bullenbaai ligt aan de noordwestkant en wordt ‘Seldom Reef’ genoemd. Seldom Reef is één van de mooiste en diepste duikspots van Curaçao, maar alleen geschikt voor zeer ervaren duikers die bovendien over een uitstekende conditie beschikken. Door de hoge golven en sterke stroming is het vaak niet eens mogelijk om er überhaupt te gaan duiken. Seldom Reef is wel een locatie waar je onder andere verpleegsterhaaien kunt spotten; een waanzinnige ervaring!
Loversbeach is een afgelegen en piepklein strandje. Met een breedte van zes meter en een diepte van drie meter is het echt een heel kleine strandje; wellicht het kleinste strandje van Curaçao! In één van de aanpalende rotsen bevindt zich een kleine rotsopening. Het strand bestaat uit wit zand, versteend koraal en rotsblokken (groot en klein). Om uiteindelijk op Loversbeach te komen, moet je via een steil rotspad naar beneden klimmen. De kans dat je iemand anders op het strand treft, is vrijwel nihil!
Openbaar.
Zonnebaden, pootjebaden, zwemmen, snorkelen en duiken. Voor snorkelaars en duikers is Loversbeach een interessante bestemming. Het rif is terrasvormig en telt veel verschillende koraalsoorten waaronder hersenkoraal. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft hersenkoraal de vorm van hersenen. Hersenkoraal ressorteert onder de bolvormige, kolonievormde steenkoralen. Naast de Caribische Zee komt hersenkoraal voor in de Rode Zee en Indische Oceaan. Het Loversbeach-koraalrif bevat tal van maritieme wezens zoals kleurrijke vissen en zeeschildpadden.
Ook vogelspotters komen aan ruim aan hun trekken bij Loversbeach; één van de vogelsoorten die je er aan het werk kunt zien, is de pelikaan. De pelikanenfamilie telt acht soorten. De bruine pelikaan komt in de Caribische archipel voor; waaronder Curaçao. De andere zeven soorten zijn de Australische pelikaan, kroeskoppelikaan, witte pelikaan, roze pelikaan, grijze pelikaan, kleine pelikaan en de Peruaanse pelikaan. Het is fascinerend om een bruine pelikaan in actie te zien; eerst maakt hij als een stoïcijns ogende bommenwerper rondjes in de lucht om vervolgens als een jachttoestel met een vrije val op de oceaan te knallen om daar nietsvermoedende vissen uit het water te lepelen!
Loversbeach is niet helemaal met een auto bereikbaar; het laatste stuk zal je moeten lopen; een wandeling van ongeveer tien minuten. Uiteraard is Loversbeach ook met een bootje te benaderen!
Terug naar overzicht stranden!