Facebook Google+
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Curaçao

Aanbiedingen en Lastminutes naar Curaçao
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Luchtvracht naar Curaçao

Mensen die op Curaçao gaan wonen (emigratie), werken, studeren of er een stage gaan lopen zullen bepaalde spullen of hun inboedel mee willen nemen vanuit Nederland. Daarnaast zijn mensen die al een (lange) tijd op het Caribische eiland wonen en die regelmatig goederen laten overkomen vanuit Nederland. Goederen kunnen via (vracht)vliegtuigen en vrachtschepen de overtocht van Nederland naar Curaçao maken.

Als je spulletjes laat verschepen moet je wel een beetje geduld hebben, de vrachtschepen zijn ongeveer twee weken onderweg om de negenduizend kilometer oceaan die tussen Nederland en Curaçao ligt te overbruggen. In Nederland zijn tal van zeevervoerders die deze dienst aanbieden.

Iedere dag varen Nederlandse vrachtschepen de haven Schottegat van hoofdstad Willemstad binnen om goederen te lossen. Er worden ook heel veel auto’s, (speed)boten en jachten verscheept. Overigens worden vanuit de haven van Willemstad ook de twee andere ABC-eilanden (Aruba en Bonaire) van goederen bevoorraad.

Door-to-door of airport-to-airport

Als je voor luchtvracht kiest hoef je natuurlijk geen twee weken te wachten op je spulletjes. Een vliegtuig hangt ongeveer tien uur in de lucht om het vliegveld/luchthaven van Curaçao te bereiken. Als je voor luchtvracht kiest zijn er meerdere manieren om dat te bewerkstelligen: de zending kan mee gaan met reguliere lijndiensten, via lucht vrachtconsolidatie of met speciale chartervluchten. Dit is uiteraard afhankelijk van de vrachtvolumes die er verplaatst moeten worden.

Daarnaast is er ook de keuze bij een luchtvrachtzending tussen 'door-to-door' of van 'airport-to-airport'. Bij een door-to-door optie heb je geen kijken naar je lading om: de luchtvracht wordt gecombineerd met wegtransport. De lading komt aan op Curaçao International Airport en wordt vandaar naar het afleveradres gebracht, de zending wordt dus van deur tot deur getransporteerd.

Bij de airport-to-airport optie wordt de lading vanaf Schiphol Amsterdam naar Curaçao International Airport gevlogen en daar afgeleverd. De ontvanger toogt vervolgens naar het vliegveld van het Caribische eiland om de lading op te halen, de zending wordt dus van luchthaven tot luchthaven getransporteerd.

Onboard koerier

Als je een pakketjes naar Curaçao wilt versturen kun je ook voor een zogenaamde 'onboard koerier' kiezen. Een onboard koerier neemt, zoals de naam al doet vermoeden, het pakketje mee aan boord in zijn of haar handbagage. Dit is een interessante dienst voor mensen die belangrijke documenten en goederen willen versturen, die geen minuut uit het oog verloren mogen worden.

Het maximale gewicht voor de pakketjes voor de onboard koerier is 5 kilogram en de maximale afmetingen mogen 40 x 35 x 25 zijn. Als je zending te groot is om als bagage te worden vervoerd, kun je alsnog voor de onboard koerier kiezen. De zending zal dan in het ruim van het vliegtuig vervoerd worden, maar zal uiteindelijk wel persoonlijk door de onboard koerier op het afleveradres bezorgd worden.

In vergelijking met zeevracht zijn de kosten bij luchtvracht hoger. Al is het wel zo dat het prijsverschil bij kleinere vrachten wel mee valt. Het is overigens wel verstandig om altijd een degelijke transportverzekering af te sluiten, bij het vervoer van goederen is er namelijk altijd een risico op schade. In Nederland zijn er talloze luchtvrachtexpediteurs actief die transporten regelen richting de Caribische regio, waaronder Curaçao.