Facebook Google+
De beste aanbieders van vakanties naar Bonaire ArkeKras

Last Minutes Curaçao

Aanbiedingen en Lastminutes naar Curaçao
Dagelijks vind je op deze website de beste aanbiedingen en last-minutes tegen scherpe prijzen. Direct naar het overzicht!

Verschepen naar Curaçao

De meeste mensen bezoeken Curaçao voor een fijne zon- en strandvakantie in het Caribisch gebied. Maar er kunnen nog veel meer motivaties zijn om naar het middelste ABC-eiland af te reizen. Zo kun je op Curaçao een studie volgen, je kunt er een stage volgen, je kunt er gaan werken én je kunt er zelfs permanent gaan wonen (emigratie).

Op Curaçao zijn twee universiteiten gevestigd: de University of Curaçao (UoC) en de University of the Dutch Caribbean (UDC). De kwaliteit en het niveau van het hoger onderwijs op Curaçao is vergelijkbaar met dat in Nederland. Er zijn veel Nederlandse studenten die een tijdje gaan studeren op Curaçao. Voor veel studenten is het ook interessant om een stage te lopen op het eiland; met name in de toeristische sector zijn veel stageplekken te vinden. Daarnaast kun je ook een baan gaan zoeken op Curaçao. Tot slot is het mogelijk om je permanent te gaan vestigen op het eiland, door te emigreren.

In alle bovengenoemde situaties is het verblijf op Curaçao langer dan gedurende een gewone vakantie op het eiland. Derhalve kan bij hen de vraag opdoemen om een deel van de spulletjes – of in het geval van een emigratie de gehele inboedel – te verhuizen van Nederland naar Curaçao. Er zijn twee manieren om dat je bewerkstelligen: verschepen of overvliegen. Uiteraard worden ook door veel mensen die al op Curaçao wonen, regelmatig goederen vanuit Nederland verscheept of overgevlogen naar het eiland.

Track & Trace

Als snelheid geboden is kan het beste voor luchtvracht gekozen worden: vliegtuigen hebben ongeveer tien uur nodig om de negenduizend kilometer Atlantische Oceaan te overbruggen die Nederland en Curaçao van elkaar scheiden, containerschepen daarentegen zijn ruim twee weken onderweg om dezelfde afstand te bevaren.

Zeevervoerders gebruiken tegenwoordig 'track & trace'-computersystemen waardoor het voor klanten mogelijk is om precies de lading te volgen via internet. Via dit systeem kun je via een laptop, tablet of smartphone precies zien wanneer je lading in de haven van Curaçao aankomt.

Curaçao heeft maar liefst zes natuurlijke havens. Schottegat, in de hoofdstad Willemstad, is de grootste natuurlijke haven van Curaçao. Schottegat bezit alle infrastructuur, faciliteiten en dienstverlening die van een moderne haven verwacht mag worden. De containerterminal beslaat 120.000 m2 en wordt aangestuurd door de Curaçao Port Services (CPS).

Full Container Load & Less than Container Load

Als je spullen wilt vervoeren met een zeecontainer zijn er twee opties: F.C.L (full container load: volle containerladingen) en L.C.L (less than container load: deelzendingen). Als je kiest voor F.C.L. dan wordt de zeecontainer alleen geladen met jouw goederen. Als je daarentegen kiest voor L.C.L. dan wordt de zeecontainer geladen met goederen van verschillende klanten.

Verschepen naar Curaçao

Aan zeevracht zitten uiteraard kosten. De hoogte van die kosten zijn van verschillende factoren afhankelijk. De belangrijkste factor is uiteraard de hoeveelheid spulletjes die je laat vervoeren. Daarnaast zijn er natuurlijk verschillende aanbieders van zeevracht in de markt die met elkaar concurreren. Dagelijks varen er containerschepen van verschillende transportbedrijven vanuit Nederland de haven van Curaçao binnen.

Om een indicatie te geven: om 25m3 aan goederen van Nederland naar Curaçao te verschepen, moet je ongeveer aan 3.000 euro denken. Het is overigens wel verstandig om een degelijke transportverzekering af te sluiten. Bij vervoer van goederen is namelijk altijd een risico van schade aanwezig.