Activiteiten op Curaçao

Doordat Curaçao wordt omspoeld door de immer warme Caribische Zee, leent het eiland zich bij uitstek goed voor verschillende wateractiviteiten zoals duiken, snorkelen, windsurfen, kitesurfen, zeilen, varen, kajakken, diepzeevissen en golfsurfen.

Duiken op Curaçao

Er zijn op Curaçao ontelbaar veel professionele organisaties en bedrijven die allerlei activiteiten – al dan niet in groepsverband – aanbieden en organiseren. Zij zijn op de hoogte van de mooiste plekjes van het eiland en kunnen de materialen leveren om bepaalde activiteiten uit te kunnen oefenen. Uiteraard is Curaçao ook qua activiteiten weer Real Different. Op het eiland zijn dingen te ondernemen die uitzonderlijk zijn binnen de Caribische archipel. Zo kun je op het eiland ook duelleren met dolfijnen of de onderwaterwereld aanschouwen vanuit een onderzeeër!

TUI
Chogogo Dive & Beach Resort Curaçao

Tip! Appartementen & Bungalows Chogogo Resort

Kassakorting!

De sfeervolle appartementen en bungalows bij het Chogogo Resort zijn heerlijk ruime accommodaties met een fijne veranda waar je heerlijk geniet van het uitzicht! Ook de ligging is ideaal, je hoeft enkel de weg over te steken en je bent zo op het altijd gezellige Jan Thiel strand, met vele leuke en hippe restaurantjes en bars. Het resort is kind-en familievriendelijk en de accommodaties zijn vriendelijk geprijsd. Niet voor niets zijn ze zo polulair bij Nederlanders! Beoordeeld met een 8.9! Meer info & Boeken

Flipper

Mensen zijn al duizenden jaren totaal gefascineerd door dolfijnen. Als je aan een kind vraagt wat hij of zij later graag wil worden scoort het beroep van dolfijnentrainer doorgaans heel hoog. Maar ook veel volwassen mensen raken geïntrigeerd door deze elegante zeezoogdieren. Zwemmen met dolfijnen wordt zelfs al meditatief en therapeutisch ervaren. Ook op kinderen met het Syndroom van Down of een autistische stoornis kunnen dolfijnen een positieve invloed hebben.

Uiteraard horen dolfijnen thuis in de vrije natuur, maar mondiaal zijn er honderden dolfinaria waar de beesten in gevangenschap worden gehouden. Enerzijds zitten de dieren in de bassins voor tijdelijke opvang en anderzijds voor het vermaak van mensen.

Sinds 1984 heeft Curaçao ook een Dolfinarium. Het Dolfinarium ligt aan de kust in de buurt van het koraalrif. Toeristen kunnen hier naar spectaculaire dolfijnenshows komen kijken. Het is ook mogelijk om samen met de zeedieren te zwemmen, snorkelen of sportduiken. Daarnaast is het Curaçao Public Aquarium ook een plaats van informatie en educatie. Hier kunnen bezoekers dus veel leren over de flora en fauna van de onderwaterwereld van de Caribische Zee en die van Curaçao in het bijzonder.

Sea Aquarium Curaçao

Duik naar 150 meter diep

Voor iedereen die graag zijn voetjes droog houdt maar toch wil genieten van de 358 verschillende soorten rifvissen die ronddobberen in de Curaçaose zee zijn er op het eiland mogelijkheden om dit te realiseren. Op Curaçao kun je jezelf namelijk in een comfortabele duikboot laten glijden om vervolgens als een soort Jules Verne – net als in zijn boek 20.000 mijlen onder zee – door de prachtige koraalwouden te fladderen. Het zeewaardige onderzeebootje – met de naam Substation – duikt op Curaçao tot maar liefts 150 meter diep.

Tijdens de vaart ben je getuige van de wonderbaarlijke onderwaterwereld van Curaçao. De kleurrijke bewoners van het rif zullen zich melden aan de vensters van het duikbootje om de passagiers vervolgens stoïcijns aan te gapen. Met een beetje geluk zijn zelfs sportduikers waar te nemen die met veel plezier hun hobby uitoefenen in het kristalheldere oceaanwater. Het zicht onder water op Curaçao is meer dan 30 meter! De Substation zigzagt bovendien vaardig tussen vliegtuig- en scheepswrakken die in de loop van jaren hun laatste rustplaats vonden op de vloer van de zee die Curaçao omsingeld.

Oostkant

De oostkant van Curaçao is woest en wild. De golven die hier in de zee ontstaan slaan met enorm veel geweld stuk op de kalksteenterrassen van de kust. Soms wordt het oceaanwater hierdoor tientallen meters hoog de lucht ingejaagd. Dit levert uiteraard prachtige beelden op. Maar het is dus niet verstandig en veilig om aan deze kant van het eiland het water te betreden voor welke vorm van waterrecreatie dan ook.

Westkant

Aan de westkant van het eiland treffen we een heel andere wereld. Dit deel van Curaçao ligt in de luwte en dekking van het eiland. Hier is het water veel kalmer en rustiger. Hier nodigt de zee je uit om te komen genieten van de activiteiten die je in, onder en boven het water kunt uitoefenen. Maar ook voor fietsers, mountainbikers, wandelaars, paardrijders, vogelspotters, landzeilers, golfers en sportklimmers zijn op Curaçao alle voorwaarden en faciliteiten aanwezig om hun liefhebberij in een zonovergoten omgeving goed uit te kunnen oefenen.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Avis huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? KLM vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met dolfijnen!

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Zwemmen met dolfijnen is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je zwemt in een natuurlijke lagune en de dolfijnen komen naar je toe zodat je ze kunt aaien. Je zwemt ongeveer een half uur zodat je maximaal kunt genieten. Boek snel want deze activiteit is zeer populair. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • D-Reizen
  • Kras