Activiteiten op Curaçao

Doordat Curaçao aan de Caribische Zee grenst, leent het Benedenwindse Eiland zich bij uitstek goed voor verschillende wateractiviteiten zoals:

Duiken op Curaçao
Op Curaçao zijn uitstekende duikmogelijkheden.

Wat is er nog meer te doen op Curaçao?

Uiteraard is Curaçao ook qua activiteiten weer Real Different. Op het eiland zijn dingen te ondernemen die uitzonderlijk zijn binnen de Caribische archipel. Zo kun je op Curaçao duelleren met dolfijnen en de onderwaterwereld aanschouwen vanuit een echte duikboot! Maar ook voor fietsers, mountainbikers, wandelaars, paardrijders, vogelspotters, landzeilers, golfers en sportklimmers zijn op Curaçao alle voorwaarden en faciliteiten aanwezig om hun liefhebberij in een zonovergoten omgeving goed uit te oefenen.

Chogogo Dive & Beach Resort Curaçao

Tip! Appartementen & Bungalows Chogogo Resort

Goede prijs-kwaliteit!

De sfeervolle appartementen en bungalows bij het Chogogo Resort zijn heerlijk ruime accommodaties met een fijne veranda waar je heerlijk geniet van het uitzicht! Ook de ligging is ideaal, je hoeft enkel de weg over te steken en je bent zo op het altijd gezellige Jan Thiel strand, met vele leuke en hippe restaurantjes en bars. Het resort is kind-en familievriendelijk en de accommodaties zijn vriendelijk geprijsd. Niet voor niets zijn ze zo polulair bij Nederlanders! Meer info & Boeken

Zwemmen met dolfijnen

Mensen zijn al millennialang totaal gefascineerd door dolfijnen. Als je aan een kind vraagt wat hij of zij later het liefst wil worden, scoort het beroep van dolfijnentrainer doorgaans hoog. Maar ook veel volwassen mensen raken geïntrigeerd door deze elegante zeezoogdieren. Meer informatie over zwemmen met dolfijnen!

Sinds 1984 heeft Curaçao ook een Dolfinarium; Dolphin Academy Curaçao. Het dolfinarium ligt aan de oostkust in de buurt van een koraalrif. De Dolphin Academy Curaçao is een van de weinige dolfinaria van de wereld waar de dolfijnen leven in lagunes die in open verbinding staan met de oceaan waardoor vers zeewater naar binnen kan stromen. Toeristen kunnen bij de Dolphin Academy Curaçao naar spectaculaire dolfijnenshows komen kijken. Het is ook mogelijk om samen met de zeedieren te zwemmen, snorkelen of sportduiken. Daarnaast is het Curaçao Public Aquarium ook een plaats van informatie en educatie. Hier kunnen bezoekers dus veel leren over de flora en fauna van de onderwaterwereld van de Caribische Zee en die van Curaçao in het bijzonder.

Sea Aquarium Curaçao
Curaçao Sea Aquarium 

Duik naar 150 meter diepte

Voor iedereen die graag zijn voetjes droog houdt maar toch wil genieten van de 358 verschillende soorten rifvissen die ronddobberen in de Curaçaose zee zijn er op het eiland mogelijkheden om dit te realiseren. Op Curaçao kun je jezelf namelijk in een comfortabele duikboot laten glijden om vervolgens als een soort Jules Verne – net als in zijn boek 20.000 mijlen onder zee – door de prachtige koraalwouden te fladderen. Het zeewaardige onderzeebootje – met de naam Substation – duikt op Curaçao tot maar liefts 150 meter diep.

Tijdens de vaart ben je getuige van de wonderbaarlijke onderwaterwereld van Curaçao. De kleurrijke bewoners van het rif zullen zich melden aan de vensters van het duikbootje om de passagiers vervolgens stoïcijns aan te gapen. Met een beetje geluk zijn zelfs sportduikers waar te nemen die met veel plezier hun hobby uitoefenen in het kristalheldere oceaanwater. Het zicht onder water op Curaçao is meer dan 30 meter! De Substation zigzagt bovendien vaardig tussen vliegtuig- en scheepswrakken die in de loop van jaren hun laatste rustplaats vonden op de vloer van de zee die Curaçao omsingeld.

Wilde oostkant

De oostkant van Curaçao is woest en wild. De golven die hier in de zee ontstaan slaan met enorm veel geweld stuk op de kalksteenterrassen van de kust. Soms wordt het oceaanwater hierdoor tientallen meters hoog de lucht ingejaagd. Dit levert uiteraard prachtige beelden op. Naast deze waterfonteinen zijn er aan deze kant van het eiland nog meer bijzondere natuurfenomenen waar te nemen: blow holes! Blow holes zijn gaten in de kalksteenterrassen waar vanuit de onderkant oceaanwater wordt opgestuwd. Oók dit water kan duizelingwekkende hoogtes bereiken! Het is zeer de moeite waard om op veilige afstand een blow hole gaande te slaan; met een beetje geluk wordt je dan gedoucht door het warme water van de oceaan! Aan de oostkant is het overigens niet veilig om het water te betreden; de golven zijn te hoog en de stromingen zijn te sterk!

Serene westkant

Aan de westkant van het eiland treffen we een heel andere wereld. Dit deel van Curaçao ligt in de luwte en dekking van het eiland. Hier is het water veel kalmer en rustiger. Aan deze kant vind je de hagelwitte stranden waar Curaçao zo beroemd om is. Toeristen genieten hier van de warmte van de tropenzon en bruinen hun huid. Hier is het ook veilig en verantwoord om de zee te betreden. Je kunt er dus met een gerust hart gaan zwemmen, snorkelen, zeilen, surfen, et cetera. Het leeuwendeel van de hotels & resorts bevindt zich ook aan deze kant.

Organisaties

Er zijn op Curaçao ontelbaar veel professionele organisaties en bedrijven die allerlei activiteiten, al dan niet in groepsverband, aanbieden en organiseren. Zij zijn op de hoogte van de mooiste plekjes van het eiland en kunnen de materialen leveren om bepaalde activiteiten uit te kunnen oefenen.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen