Grote Knip (Playa Abao)

Grote Knip is een zeer populair zandstrand op Curaçao. Het strand ligt in het westen (Sabana Westpunt) van het eiland en het is ongeveer één uur rijden van Willemstad. Grote Knip ligt in een baai en de directe omgeving is groen en heuvelachtig. Het hagelwitte zandstrand wordt ook wel Playa Abao genoemd. De lokale bevolking is ook fan van dit prachtige strand. De locals komen meestal op zondag en brengen veel gezelligheid mee.

Grote Knip Curaçao
Grote Knip ligt prachtig tussen de groene heuvels.

Zijn er faciliteiten bij Grote Knip?

Grote Knip heeft een aantal fijne faciliteiten. Je kunt er bijvoorbeeld een ligbed en parasol huren. Er zijn mogelijkheden om te douchen en er is een bar waar je wat kunt eten en/of drinken. De toegang tot dit strand is gelukkig gratis. Het is mogelijk om je auto te parkeren bij dit strand.

Zijn er goede snorkelmogelijkheden?

Bij Grote Knip kun je fantastisch snorkelen. Het water is er kristal helder en lekker warm (rond de 27 graden Celsius). Je gaat prachtige tropische vissen zien. Neem zeker je onderwatercamera mee.

Waar kun je het beste snorkelen? Zwem naar de rotsen aan de zijkanten van Grote Knip. Deze snorkelspots zijn redelijk gemakkelijk te bereiken en het is er fraai. Kun je goed zwemmen? Dan is het koraalrif wat verder in de zee een nog betere snorkellocatie. Het is wel een eindje zwemmen maar de beloning is groot. Het snorkelen bij het rif is alleen verstandig als je goed kunt zwemmen en een uitstekende conditie hebt.

Grote Knip Curaçao
De onderwaterwereld op is Curaçao prachtig. Je ziet er de mooiste vissen.

De naam Grote Knip

De naam Grote Knip is zeer toepasselijk. Het lijkt namelijk net alsof in een ver verleden een grote reus, met een nog grotere schaar hier in de kustlijn een fraaie lagune heeft uitgeknipt. Grote Knip ligt ingeklemd tussen steile rotsen en is gezegend met poederachtig wit zand.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Avis huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.9! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met dolfijnen!

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Zwemmen met dolfijnen is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je zwemt in een natuurlijke lagune en de dolfijnen komen naar je toe zodat je ze kunt aaien. Je zwemt ongeveer een half uur zodat je maximaal kunt genieten. Boek snel want deze activiteit is zeer populair. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • D-Reizen