Grote Knip (Playa Abao)

Grote Knip is een paradijselijk strand dat zich bevindt aan de rustige noordwestkust van Curaçao, vierendertig kilometer ten noorden van het centrum van Willemstad. Grote Knip wordt ook wel Grote Knip-strand, Kenepa Grandi, Playa Kenepa Grandi, Kenepa Beach of Playa Abou genoemd. Ten zuiden van Grote Knip bevindt zich Kleine Knip en ten noorden is Playa Forti gesitueerd. Het lijkt net alsof er miljoenen jaren geleden door een reus met een gigantische schaar, geknipt is in de robuuste rotskust van Curaçao waardoor Grote Knip is ontstaan; een strand dat ingeklemd zit tussen kolossale rotsformaties! Op de keper beschouwd ligt Grote Knip in een soort baaitje. Op ongeveer één kilometer afstand van Grote Knip bevindt zich Landhuis Knip. Landhuis Knip ligt centraal op de voormalige plantage Knip. Landhuis Knip speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van Curaçao en is thans het onderkomen van een museum waar je kennis kunt vergaren over het koloniale verleden van het eiland.

Grote Knip Curaçao
Grote Knip ligt prachtig tussen de groene heuvels.

Hoe ziet Grote Knip eruit?

Grote Knip is een waanzinnig mooi strand met een typische Caribische sfeer. Het strand is hagelwit, de oceaan is turquoise blauw en de kokospalmbomen wuiven mee met de warme wind. Niet voor niets is Grote Knip het meest gefotografeerde strand van Curaçao en vaak uitverkozen tot het mooiste strand van de gehele Caribische archipel. Paradoxaal genoeg wordt Grote Knip niet overspoeld door massatoerisme! Aan de flanken van het strand bevinden zich rotsen en bossages waardoor er ook schaduwplekken zijn. In de zee drijft een houten vlot waarvan je heerlijk af kunt springen. Grote Knip is ook heel populair onder Curaçaoënaars; in het weekend wordt er met hele gezinnen gebarbecued en galmen vrolijke liedjes uit de gettoblasters!

Privé of openbaar?

Openbaar.

Mogelijkheden

Pootjebaden, zonnebaden, zwemmen, rotsspringen, snorkelen en duiken. Voor snorkelaars en duikers is Grote Knip een uitdagende locatie. Het strand gaat geleidelijk over in een witte zandplaat. Deze onderwaterwoestijn is groot en ligt ondiep. Zo’n zandplaat is uiteraard geen geschikte habitat voor gekleurde maritieme wezens; zij vinden daar geen beschutting en voedsel. Langs de rotswanden en bij het rif heb je meer kans om mooie vissen te spoten. Het koraalrif ligt echter op een flinke afstand vanaf het strand; om bij de drop-off te komen is het ongeveer vijftien minuten zwemmen.

Waar kun je het beste snorkelen? Zwem naar de rotsen aan de zijkanten van Grote Knip. Deze snorkelspots zijn redelijk gemakkelijk te bereiken en het is er fraai. Kun je goed zwemmen? Dan is het koraalrif wat verder in de zee een nog betere snorkellocatie. Het is wel een eindje zwemmen maar de beloning is groot. Het snorkelen bij het rif is alleen verstandig als je goed kunt zwemmen en een uitstekende conditie hebt.

Grote Knip Curaçao
De onderwaterwereld op is Curaçao prachtig. Je ziet er de mooiste vissen.

Grote Knip staat ook bekend om het rotsspringen! Vanaf de aanpalende rotsen in de baai kun je zo de oceaan inplonzen; erg leuk om te doen en spectaculair om te aanschouwen. Playa Forti is een ander strand op Curaçao waar je vanaf rotsen het zeewater kunt inspringen! De rotsen bij Playa Forti zijn zelfs hoger dan die bij Grote Knip! Feitelijk is Playa Forti het bekendste rotsspringstrand van het Benedenwindse Eiland. Als je gaat rotsspringen moet je overigens wel goed uitkijken, het is niet zonder gevaar!

Zijn er faciliteiten bij Grote Knip?

Grote Knip heeft een aantal fijne faciliteiten. Je kunt er bijvoorbeeld een ligbed en parasol huren. Er zijn mogelijkheden om te douchen en er is een bar waar je wat kunt eten en/of drinken. De toegang tot dit strand is gelukkig gratis. Het is mogelijk om je auto te parkeren bij dit strand.

Bereikbaarheid

Grote Knip is met de auto bereikbaar. Bij het strand is een ruime parkeerplaats aanwezig waar je gratis kunt parkeren. De parkeerplaats bij Grote Knip is splinternieuw en biedt ruimte aan meer dan honderd voertuigen. Deze parkeerplaats is een zogenaamde turnaround-parkeerplaats; dat wil zeggen dat er voldoende ruimte is voor tourbussen om te draaien en parkeren!

De naam Grote Knip

De naam Grote Knip is zeer toepasselijk. Het lijkt namelijk net alsof in een ver verleden een grote reus, met een nog grotere schaar hier in de kustlijn een fraaie lagune heeft uitgeknipt. Grote Knip ligt ingeklemd tussen steile rotsen en is gezegend met poederachtig wit zand.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen