Paintballen op Curaçao

Curaçao is een perfecte bestemming om te gaan paintballen (paintball). Het is er immer mooi weer en het landschap is er betoverend fraai. Op het Benedenwindse Eiland zijn verschillende locaties waar je kunt gaan paintballen; voor jong en oud.

Geschiedenis

Om vee te markeren, werd in 1970 in de Verenigde Staten een paintballgeweer ontwikkeld. Elf jaar later werd voor het eerst in de mondiale geschiedenis een paintballwedstrijd gespeeld in het genoemde Noord-Amerikaanse land. In 1990 zette paintball voet aan de grond in Europa waaronder Nederland. Ondertussen is paintballen over de hele wereld razend populair. Het leeuwendeel van de mensen speelt paintball voor hun plezier, maar er zijn ook professionele competities waarbij de deelnemers om hoge geldbedragen wedijveren.

Paintballen op Curaçao
Op Curaçao kun je uitstekend paintballen.

Verfballetjes

Als je gaat paintballen, maak je gebruik van een paintballgeweer, verfballetjes en beschermde kleding waaronder een gelaatsmaker. De verfballetjes hebben een speciale vulling. Deze bestaat uit een onschadelijk mengsel van gelatine en kleurstof. Als zo’n verfballetje in contact komt met water, breken de genoemde componenten af; de paintballverfballetjes sorteren dus geen milieuschade. De snelheid en kracht waarmee de verfballetjes de loop van een paintballgeweer verlaten, zijn niet gering. In dit kader is het niet verwonderlijk dat het verplicht is om een gelaatsmasker te dragen als je aan het paintballen bent.

Verschillende speltypen

Total Elimination (Team Deathmatch, Last Man Standing) is het meest gespeelde speltype bij paintballen, daarnaast kun je ook deelnemen aan Capture the Flag, Central Flag, Presidentenspel, AU-game en Free-For-All. Bij Total Elimination wordt er gespeeld met twee teams. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het er bi speltype om alle leden van de tegenpartij te elimineren. Bij Capture the Flag zijn beide teams in het bezit van een vlag; het team dat in staat is om de vlag van de tegenpartij te veroveren, mag zich de winnaar noemen. Bij Central Flag strijden beide teams om één vlag. Deze vlag wordt ergens in het speelveld verstopt. Het team dat de vlag vindt en deze in het eigen kampt weet te brengen, mag zich de winnaar noemen. Bij het Presidentenspel heeft ieder team een president. Het is de bedoeling om de president van de tegenpartij uit te schakelen. Bij het Presidentenspel komt veel tactiek en strategie kijken, hetgeen het interessant maakt. De AU-game lijkt sterk op Total Elimination met het verschil dat een deelnemer niet uitgeschakeld wordt na een voltreffer, maar nadat hij of zij ‘au’ roept. Ook Free-For-All lijkt op twee druppels water op Total Elimination, maar wij deze variant speel je niet in een team, maar ben je op jezelf aangewezen!

Archery Tag

Op Curaçao is het ook mogelijk om Archery Tag (Archery Attact, Arrow Tag, Bow Hunt, Combat Archery of Battle Archery) te spelen. Dit is een spel waarbij het de bedoeling is om de tegenstander uit te schakelen met een pijl die is afgeschoten van een boog. Uiteraard hebben de pijlen geen scherpe punten, maar zijn uitgerust met speciale foam tops. Je ervaart dus geen pijn als je geraakt wordt door een pijl; noch laat het blauwe plekken achter. Archery Tag is enorm populair geworden door de boeken en films van The Hunger Games. Bij The Hunger Games worden ook veel gevechten uitgevochten met pijl en boog!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen