De hagelwitte stranden van Curaçao vormen een prima locatie voor tal van buitenactiviteiten. Eén daarvan is beachvolleybal! Beachvolleybal is ook onder een andere naam bekend: strandvolleybal. Uiteraard lijkt het beachvolleybal veel op zaalvolleybal, maar er zijn ook significante verschillen. Het grootste verschil is het aantal deelnemers. Bij het beachvolley bestaat het team uit twee spelers, terwijl bij het zaalvolleybal het team uit zes spelers bestaat. Bij veel hotels & resorts op Curaçao is het mogelijk om beachvolley te spelen; zij faciliteren in de spullen die daar noodzakelijk voor zijn.
Het klimaat op Curaçao is uitstekend om te beachvolleyballen.
De stranden van Curaçao zijn ook regelmatig het decor van beachvolleybaltoernooien. Als zo’n evenement gaande is, is het zeer de moeite om daar een kijkje te nemen óf om aan deel te nemen! Eén van de stranden waar regelmatig beachvolleybaltoernooien worden georganiseerd, is het Jan Thiel Beach. Het Jan Thiel Beach grenst aan de Jan Thielbaai aan de zuidoostkust van Curaçao; een wonderbaarlijk mooi stukje van het Benedenwindse Eiland.
Het beachvolleybalveld heeft een breedte van acht meter en een lengte van zestien meter. Doordat een middenlijn ontbreekt, is het onmogelijk om een lijnfout te maken. De spelers hebben bij beachvolleybal geen vaste posities in het veld; waardoor het spel enorm dynamisch is. De beachvolleybal is ook zachter en lichter dan zijn zaalvolleybal evenknie. Gedurende het spel kan een speler onder het net terechtkomen; dat is op zich toegestaan, mits de tegenstander daar geen hinder van ondervindt.
Het beachvolleybal heeft de laatste twee decennia een enorme vlucht genomen. Sinds 1998 is het zelfs een Olympische Sport geworden hetgeen de populariteit een grote boost gaf. Ook Nederland timmert goed aan de weg bij het professionele beachvolleybal. Zo kunnen de vaderlandse topbeachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zich meten met de mondiale beachvolleybaltop!