Beachvolleyballen op Curaçao

De hagelwitte stranden van Curaçao vormen een prima locatie voor tal van buitenactiviteiten. Eén daarvan is beachvolleybal! Beachvolleybal is ook onder een andere naam bekend: strandvolleybal. Uiteraard lijkt het beachvolleybal veel op zaalvolleybal, maar er zijn ook significante verschillen. Het grootste verschil is het aantal deelnemers. Bij het beachvolley bestaat het team uit twee spelers, terwijl bij het zaalvolleybal het team uit zes spelers bestaat. Bij veel hotels & resorts op Curaçao is het mogelijk om beachvolley te spelen; zij faciliteren in de spullen die daar noodzakelijk voor zijn.

Beachvolleyballen op Curaçao
Het klimaat op Curaçao is uitstekend om te beachvolleyballen.

Beachvolleybaltoernooien

De stranden van Curaçao zijn ook regelmatig het decor van beachvolleybaltoernooien. Als zo’n evenement gaande is, is het zeer de moeite om daar een kijkje te nemen óf om aan deel te nemen! Eén van de stranden waar regelmatig beachvolleybaltoernooien worden georganiseerd, is het Jan Thiel Beach. Het Jan Thiel Beach grenst aan de Jan Thielbaai aan de zuidoostkust van Curaçao; een wonderbaarlijk mooi stukje van het Benedenwindse Eiland.

Beachvolleybalregels

Het beachvolleybalveld heeft een breedte van acht meter en een lengte van zestien meter. Doordat een middenlijn ontbreekt, is het onmogelijk om een lijnfout te maken. De spelers hebben bij beachvolleybal geen vaste posities in het veld; waardoor het spel enorm dynamisch is. De beachvolleybal is ook zachter en lichter dan zijn zaalvolleybal evenknie. Gedurende het spel kan een speler onder het net terechtkomen; dat is op zich toegestaan, mits de tegenstander daar geen hinder van ondervindt.

Olympische sport

Het beachvolleybal heeft de laatste twee decennia een enorme vlucht genomen. Sinds 1998 is het zelfs een Olympische Sport geworden hetgeen de populariteit een grote boost gaf. Ook Nederland timmert goed aan de weg bij het professionele beachvolleybal. Zo kunnen de vaderlandse topbeachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zich meten met de mondiale beachvolleybaltop!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen