Baya Beach

Baya Beach bevindt zich aan de rustige zuidwestkust van Curaçao, zes kilometer ten zuiden van het centrum van Willemstad. Baya Beach is gesitueerd op het Caracasbaai schiereiland ook wel de Caracasbaai peninsula genoemd. Director’s Bay en Tugboat Beach zijn twee andere stranden die op dit Curaçaose schiereiland liggen. De Caracasbaai peninsula is gezegend met een fraaie natuur en heeft een beschermde status, maar is wel vrij toegankelijk voor publiek. Iets ten noorden van Baya Beach is Fort Beekenburg te bezoeken. Fort Beekenburg is één van de acht forten van het ABC-eiland. Deze forten werden opgetrokken om Curaçao te beschermen tegen aanvallen van vijandelijke mogendheden. Vandaag de dag is het fort, dat ook wel Het Kasteel wordt genoemd, niet meer bewoond door zwaarbewapende soldaten, maar is het de verblijfplaats geworden van vleermuizen!

Hoe ziet Baya Beach eruit?

Baya Beach is een piepklein strandje. Het strand bestaat uit fijn zand en versteend koraal. Verschillende palmboompjes zorgen voor aangename schaduwen. Het oceaanwater bij Baya Beach is glashelder en heerlijk warm! Vroeger werd Baya Beach door Shell gebruikt als een zogenaamde bunkerhaven. Dat wil zeggen dat het een plaats was waar zeeschepen uitsluitend aanmeerden om gevuld te worden met brandstof. Het tanken van zeeschepen (en vliegtuigen) wordt bunkeren genoemd. Een deel van de infrastructuur van de bunkerhaven is nog steeds aanwezig in de buurt van Baya Beach.

Privé of openbaar?

Openbaar.

Mogelijkheden

Zonnebaden, zwemmen, snorkelen en duiken. Iets ten zuiden van Baya Beach ligt Tugboat Beach. Hier weer ten zuiden van bevindt zich het bekende sleepbootwrak van Curaçao: Tugboat Wreck. Het is zeer de moeite waard om Tugboat Wreck al zwemmend, snorkelend of duikend aan een nadere inspectie te onderwerpen. Rond het op-drie-meter-diepte-liggende-wrak verzamelen zich de meest kleurrijke vissen! Het is mogelijk om een snorkelsetje of duikspullen bij Baya Beach te huren. Vanuit Baya Beach worden ook boottochten aangeboden naar Klein Curaçao; het mini-eilandje op tien kilometer afstand ten zuidoosten van Curaçao! Het is zeer de moeite waard om daar te gaan kijken!

Faciliteiten

Strandbedden en duikshop.

Bereikbaarheid

Baya Beach is met de auto bereikbaar. Er is een parkeerplaats aanwezig bij het strand.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen