Punda Beach

Punda Beach bevindt zich aan de kalme midwestkust van Curaçao. Het strand ligt aan de rand van het oudste wijk van Willemstad; Punda. Punda Beach wordt ook wel Punda Beach Curazao, Playa De Los Venezolanos, Marichi Beach, strand van Marichi, Marichi-strand of Marichi Pier Beach genoemd. Punda Beach is dus een echt stadsstrand.

Punda is zogezegd de oudste wijk van de hoofdstad van Curaçao; Willemstad. Aanvankelijk heette de wijk ‘De Punt’. De Punt werd vertaald naar het Papiaments: Punta. In de loop van de tijd verbasterde Punta naar Punda. Punda ligt aan de oostzijde van de Sint Annabaai. Aan de westzijde van deze baai ligt de wijk Otrobanda ook wel Otrabanda genoemd. Otrobanda betekent ‘De Overkant’, ‘De Overzijde’ of ‘De Andere Oever’. Punda en Otrobanda vormen samen het historische centrum van Willemstad.

Nadat de West-Indische Compagnie (WIC) in 1634 Curaçao overnam van de Spanjaarden, begonnen de Hollanders onder leiding van Johannes van Walbeeck met de bouw van Fort Amsterdam aan de zuidoostkant van de Sint Annabaai; liggend in het huidige Punda. Uiteindelijk was dit het startpunt van het ontstaan van Willemstad. Vandaag de dag is Punda een trekpleister van formaat voor toeristen met het indrukwekkende Fort Amsterdam, interessante musea, gezellige winkels, een unieke pontonbrug (Koningin Emmabrug), de indrukwekkende Koningin Julianabrug en de betoverende Handelskade.

Doordat Punda enorme groeide, was alle grond op een bepaald moment volgebouwd en zocht men naar ruimte om door te groeien. Deze ruimte vond men aan de overzijde van de Sint Annabaai. In 1707 werden de eerste loodsen en eenvoudige huisjes in Otrobanda gebouwd. Verder in de tijd verrezen er grotere panden en huizen in Otrobanda. Lange tijd was Otrobanda een arme volkswijk van Willemstad, maar dat veranderde gedurende de jaren negentig van de vorige eeuw. Oneindig veel authentieke huisjes werden toen, onder aanvoering van de Monumentenzorg en de Nederlandse zakenman en filantroop Jacob Gelt Dekker, opgeknapt.

Hoe ziet Punda Beach eruit?

Punda Beach wordt voor driekwart omsloten door de Marichi Pier ook wel pier van Marichi genoemd. Door deze omsluiting is een soort lagune ontstaan waarbij de houten pier als een aangename golfbreker fungeert; hierdoor is veilige waterrecreatie mogelijk; voor jong en oud. Het strand bestaat uit wit zand en loopt langzaam over in de kraakheldere en betoverendblauwe oceaan. Op Punda Beach wuiven hoge palmbomen met de noordoostpassaatwind mee waardoor een tropische sfeer plus welkome schaduwen ontstaan!

Privé of openbaar?

Punda Beach is een openbaar strand.

Mogelijkheden

Zonnebaden, pootjebaden, zwemmen, snorkelen en duiken. Voor snorkelaars en duikers is Punda Beach een aantrekkelijke locatie. Rondom de Marichi Pier verzamelen zich namelijk veel kleurrijke vissen; daar kunnen zij zich verschuilen en vinden zij voedsel. Veel vissen en ander maritiem leven, zoeken schuilplaatsen om uit het gezichtsveld van predatoren te blijven. Koraalriffen en mangrovebossen zijn twee voorbeelden van natuurlijke habitats waar ze zich kunnen verschuilen. Maar dus ook door mensen gemaakte zeeconstructies kunnen dit doel dienen; zoals pieren, dijken dammen en golfbrekers!

Faciliteiten

Stenen bankjes en ligbedden.

Accommodaties

Op dit moment (2021) zijn er vergevorderde plannen om bij Punda Beach een hotel & appartementen-complex te gaan bouwen: Majestic Apartments & Hotel.

Bereikbaarheid

Punda Beach is met de auto bereikbaar. Er is ruime parkeerplaats aanwezig waar je gratis kunt parkeren.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June