Wakeboarden op Curaçao

Wakeboarden is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de meest hippe en populaire watersporten die je op Curaçao kunt beoefenen. De absolute toplocatie om te wakeboaden op Curaçao is het Spaanse Water. Het Spaanse water is in het zuidwesten van het middelste ABC-eiland gesitueerd. Het Spaanse Water is een kraakheldere, azuurblauwe lagune. Doordat het een lagune is, zijn de watercondities optimaal voor vrijwel iedere watersport die je op Curacao kunt beoefenen. Als je bijvoorbeeld zou gaan wakeboarden op de Caribische Zee die Curaçao omspoelt, heb je te maken met ruw zeewater en hoge golven en moet je derhalve veel ervaring hebben.

Luxe Sandals Royal Curacao Resort Curaçao

Tip! Sandals Royal Curacao

Het Sandals Royal Curacao is misschien wel het beste en één van de meest luxe hotel op het eiland. Dit 5-sterren hotel straalt aan alle kanten luxe en klasse uit. Het ligt aan een prachtige baai, ideaal voor watersport! Bovendien hebt je er een privé strand direct voor de deur. Er zijn diverse restaurants waaronder grillrestaurant en een sushibar. Er zijn zelfs foodtrucks waar je kunt eten, heerlijk! Watersporters voelen zich hier zeker in hun element, er zijn diverse watersportmogelijkheden. Het hotel is te boeken op basis van all inclusive. Zo hoef jij je alleen maar bezig te houden met jouw hobby. En weet je wat ook fijn is? De minimum leeftijd voor dit hotel is 18 jaar. Ook een tip voor honymooners!  Meer info & Boeken

Spaanse Water

De schoonheid van het Spaanse Water is heel groot. Het is dan ook niet voor niets dat tal van hotel & resorts, vakantieappartementen en vakantiehuizen aan de oevers van het Spaanse Water zijn opgetrokken. Eén van de mooiste resorts die bij het Spaanse Water ligt, is het 'Santa Barbara Beach & Golf Resort'. Voor de liefhebbers van het golfspel is dit echt de 'place to be'. Het resort is namelijk in het bezit van een prachtige golfbaan. Een golfbaan waarvan de greens schijnbaar naadloos overlopen in het Spaanse Water.

Watersportbedrijven

Curaçao telt tal van watersportbedrijven waar de wakeboards klaarliggen om gebruikt te worden. Ervaren wakeboarders kunnen direct aan de slag. Als je echter een beginner bent, is het verstandig om eerst een beginnerscursus te volgen. Eén van de hoogtepunten van het wakeboarden op Curaçao is het wakeboarden gedurende de nacht. Dit is uiteraard reuze spannend en geeft een extra dimensie aan de sport. Zeker als er weinig bevolking is en de volle maan het oceaanwater op een betoverende manier verlicht!

Wat is wakeboarden?

Wakeboarden lijkt sterk op waterskiën, alleen gebruikt een wakeboader geen waterskies, maar een wakeboard. De Amerikaan Tony Finn stond aan de wieg van het wakeboarden. Finn is een uitmuntende golfsurfer die in 1985 de wakeboard ontwikkelde. Deze eerste wakeboard vertoonde grote gelijkenis met een klein formaat surfplank, een surfplank die uitgerust was met twee voetbanden.

Als je wilt gaan wakeboarden is het noodzakelijk dat een voortrekkende boot een wake produceert. Met een wake wordt een hekgolf bedoeld. Deze hekgolf fungeert als een soort schans. Door met een hoge snelheid richting de hekgolf te sturen, kan de wakeboarder airborne raken om vervolgens allerlei tricks en stunts uit te voeren.

Het aantal tricks en stunts die een wakeboarder kan uitvoeren is heel groot zoals de railey, tantrum, backroll, frontflip/frontroll, inverts, 360, grabs/nose/tail, de wake to wake, et cetera. Het wakeboarden kent ook veel varianten zoals het barefoot wakeboarden, wakesurfen, wakeskiën en knieboarden. Omdat je tijdens het wakeboarden hard op het water kunt vallen is het wel verstandig om de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen zoals het dragen van een helm, zwemvest dat voorzien is van een impact-protection en een kniebrace.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen