Grotten op Curaçao

Je kunt op Curaçao ook de diepte in. De grotten van Hato zijn wereldberoemd. Hier kun je je laten afzakken tot een diepte van meer dan 30 meter. De grotten werden ooit bewoond door de Indianen – de oorspronkelijke bewoners van Curaçao. Deze Indianen hebben in de vorm van grottekeningen en petroglyphen hun sporen in de grotten achter gelaten. Uit C-14 dateringtechnieken blijken deze oeruitingen van kunst meer dan 1.500 jaar oud te zijn.

Verder zijn in de grotten van Hato prachtige stalagmieten en stalactieten te bezichtigen, waarvan een groot deel eigen namen – onder andere Piratenhoofd en Zeeschildpad – heeft gekregen op basis van de vormen die ze zijn gaan verkrijgen na zoveel jaar onderhevig te zijn geweest aan de boetserende elementen.

Vleermuizen

Bovendien zijn de grotten van Curaçao van levensbelang voor de vleermuizen die erin leven. Vleermuizen spelen een sleutelrol in de flora en fauna van Curaçao. Zij zijn zoals eerder gezegd, de enige dieren die de cactussen op het eiland kunnen bestuiven. De cactussen die groeien op Curaçao zijn de proviandkast voor alle reptielen, vogels en andere dieren die op het eiland leven gedurende de droge tijd.

Met andere worden: zonder grotten geen vleermuizen, zonder vleermuizen geen cactussen en zonder cactussen geen verder leven op Curaçao.
Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen