Forten op Curaçao

De roemruchte forten op Curaçao zijn tot de verbeelding sprekende bouwsels. Je treft er acht, verspreid over het eiland. Een aantal forten zien er nog werkelijk prachtig uit, zeker een bezoekje waard! Fort Amsterdam, Fort Nausau, Fort Waakzaamheid, Fort Beekenburg, Waterfort en Riffort zijn nog puntgaaf. Van Fort Piscaderabaai en Fort Sint-Michielsbaai zijn alleen nog maar wat restanten te zien.

Rif Fort Curaçao
Riffort

8 forten

Op Curaçao zijn in de loop van de eeuwen door de Hollanders tientallen fortificaties gebouwd om zich te kunnen bewapenen tegen de vijandige aanvallen van de Spanjaarden, Fransen en Engelsen. Van dat hele zwikje forten hebben er slechts achten forten de tand des tijds overleefd. De rest van de fortificaties is afgebroken of verwoest. De functie van de acht overgebleven forten is tegenwoordig veranderd. Nu staan er geen kanonnen meer op de muren opgesteld, maar zijn er bedrijven, musea en horecagelegenheden in gevestigd.

Fort Amsterdam

In totaal bouwden de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) en de West-Indische Compagnie (WIC) wereldwijd zeven forten die de naam Fort Amsterdam kregen. Naast het Fort Amsterdam op Curaçao staan er ook op Ambon, Menado, Suriname, Ghana en Sint Maarten forten die dezelfde naam dragen. Het Fort Amsterdam dat in Nieuw-Amsterdam – het huidige New York – stond, bestaat helaas niet meer.

Fort Amsterdam Curaçao
Fort Amsterdam

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen