Fort Waakzaamheid

Eén van de acht forten op Curaçao is Fort Waakzaamheid. Fort Waakzaamheid is gepositioneerd ten zuiden van de westelijke oprit van de Koningin Julianabrug. Fort Waakzaamheid is geen groot fort, feitelijk bestaat het fort uit slechts één bastion, een bastion dat uitkijkt over Otrabanda. Otrabanda is een wijk in de hoofdstad van Curaçao, Willemstad.

Geschiedenis

In het jaar 1800 vielen de Fransen Curaçao aan. De Fransen kwamen aan land bij Boka San Michiel. Nadat zij aan land waren gekomen zochten zij dekking in Otrabanda. Vanuit deze beschutting vielen zij vervolgens Fort Amsterdam aan. Tijdens de daarop vuurgevechten tussen de Fransen en de Hollanders werd de helft van de woningen in Otrabanda weggevaagd. Uiteindelijk werden de Fransen toch verslagen. Om Curaçao tegen een tweede Franse invasie te verdedigen, werd Fort Waakzaamheid in 1803 door de Hollanders gebouwd.

Het fort en diens bewoners werden in 1804 wel belegerd door de Engelsen onder leiding van William Bligh. William Bligh was de kapitein van HMAV Bounty. De HMAV Bounty was een schip van de Britse Marine waarop de beroemde Muiterij op de Bounty uitbrak. Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft op Fort Waakzaamheid luchtafweer gestaan. Dit werd door de Amerikanen geplaatst en bestond uit een 37-mm-geschut en later uit 90-mm-luchtafweerkanonnen. Daarnaast werden er barakken neergezet en bovendien werd er een observatiepost ingericht.

Bezoek Fort Waakzaamheid

Na de Tweede Wereldoorlog heeft Fort Waakzaamheid lange tijd onderdak geboden aan een restaurant. Nadat het restaurant diens deuren sloot, raakte het fort verder in verval. In 2012 is Fort Waakzaamheid opgeknapt door stichting Monumentenzorg. Het is zeer de moeite waard om Fort Waakzaamheid te bezoeken. Vanaf het fort heb je onder andere een magistraal uitzicht over Otrabanda en Mundo Nobo!

Terug naar het overzicht forten op Curaçao.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June