Playa Manzaliña

Playa Manzaliña bevindt zich aan de midwestkust van Curaçao, vierendertig kilometer ten noorden van Willemstad. Playa Manzaliña wordt ook wel als Playa Manzalina geschreven; zonder een tilde! Ook de naam Playa Mansalina kom je tegen. Playa Manzaliña is gesitueerd op de voormalige plantage San Juan. Naast Playa Manzaliña bevinden zich hier drie andere pittoreske strandjes: Playa Largu, Playa Shon Mosa en een naamloos strandje. Plantage San Juan is tegenwoordig een waardevol natuurgebied geworden met prachtige groene heuvels, planten, bomen en wilde dieren. Op de gewezen plantage staat nog wel het 17de eeuwse Landhuis San Juan. Dit statige, geelgekleurde pand was lange tijd het belangrijkste en machtigste landhuis van het Benedenwindse Eiland!

Playa Manzaliña heeft diens naam te danken aan de typische bomen die er op het strand groeien: manzanillabomen! De manzanillaboom is geen onschuldige boom; de boom, bladeren en vruchten zijn namelijk allemaal giftig! Manzanillabomen kunnen doorschieten tot hoogtes van meer dan vijftien meter. De bladeren kunnen al zeer laag bij de grond beginnen. Als een takje of blaadje van de manzanillaboom breekt of afscheurt, komt er een witte, melkachtige vloeistof tevoorschijn. Dit sap mag absoluut niet in contact komen met de huid, ogen of slijmvliezen van mens of dier. Dat leidt onherroepelijk tot irritatie, verbranding en blaarvorming! Het is zelfs niet verstandig om gedurende een regenpartij onder een manzanillaboom te schuilen; de doorgesijpelde druppeltjes kunnen al bovengenoemde reacties opwekken. Kom ook niet in de verleiding om de smakelijk-uitziende-op-lekkere-appeltjes-gelijkende vruchtjes op te eten. Keelpijn, misselijkheid, ademnood en een hele trits andere ernstige klachten valt dan jou dan ten deel! Op de meeste plaatsen op Curaçao staan waarschuwingsborden bij de manzanillabomen of zijn hun stammen voorzien van een rode x!

Hoe ziet Playa Manzaliña eruit?

Playa Manzaliña is een klein strandje met grof zand, kleine steentjes en versteend koraal. Op het strand groeien zogezegd manzanillabomen; daar moet je dus voor oppassen! Op Playa Manzaliña bevindt zich in de schaduw ook een kleine grot. Playa Manzaliña is erg afgelegen en wordt daardoor amper bezocht. Op de keper beschouwd heb je het strandrijk doorgaans alleen!

Privé of openbaar?

Na betaling is Playa Manzaliña voor iedereen toegankelijk. Je hoeft overigens maar één keer entree bij Landhuis San Juan te betalen om alle vier stranden van San Juan te kunnen bezoeken.

Mogelijkheden

Zonnebaden, pootjebaden, zwemmen, snorkelen en duiken. Voor sportduikers is Playa Manzaliña een aantrekkelijke spot; door de beschutte ligging staat er weinig stroming. Vanaf het strand loopt de zeebodem langzaam af en leid je uiteindelijk naar het koraalrif. Het leeuwendeel van het rif bestaat uit hard koraal. Tussen het koraal verschuilen zich tal van maritieme wezens zoals robuuste kreeften, gestroomlijnde murenen en gracieuze koraalduivels!

Bereikbaarheid

Playa Manzaliña is met de auto bereikbaar. Stuur je automobiel eerst naar Landhuis San Juan toe. Nadat je hier betaald hebt, wordt de slagboom geopend en kan de route naar Playa Manzaliña vervolgd worden. De zandweg naar het strand is vrij hobbelig en bochtig; met links en recht kuilen. Je kunt het beste met een pick-up, terreinwagen of een 4wd de reis naar Playa Manzaliña aanvangen! Als het hard heeft geregend op Curaçao, worden de onverharde wegen vaak onbegaanbaar. Als duikers dan toch het rif van Playa Manzaliña willen beduiken, kunnen zij het beste er met een boot naartoe varen!

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June