Playa Gipy

Playa Gipy bevindt zich aan het uiterste noordpuntje van Curaçao, drieënveertig kilometer ten noorden van het centrum van Willemstad. Playa Gipy wordt ook wel als Playa Gipi of Playa Guepi geschreven. Playa Gipy is het kleinste en meest afgelegen strandje van Curaçao. Het ministrandje bevindt zich iets ten zuiden van de Watamula Blowhole aan de grillige noordkust van het zonovergoten ABC-eiland. Vanaf de Watamula Blowhole is het mogelijk om naar Playa Gipy te wandelen. Dit is een uitdagende wandeling door een zeer woest terrein vol met scherp vulkanisch gesteente, puntig versteend koraal en prikkend struikgewas! Een fraaie uitdaging voor avonturiers dus! Om uiteindelijk op Playa Gipy te komen, moet je bovendien nog tussen rotsen door naar beneden klauteren. Om dit klusje te klaren, hoef je overigens geen volleerd alpinist te zijn!

De bovengenoemde Watamula Blowhole is één van de grootste en indrukwekkendste spuitgaten van Curaçao. Met een spuitgat wordt een opening in de rotskust bedoeld waardoorheen oceaanwater wordt geperst als de golven met veel geweld op de kust beuken. Het zeewater kan vervolgens tientallen meters hoog de lucht in worden gespoten, hetgeen erg spectaculair is om te aanschouwen! Blijf overigens wel op gepaste afstand staan bij het bekijken van dit waanzinnige natuurfenomeen; de kracht van de oceaan is namelijk ongekend groot!

Hoe ziet Playa Gipy eruit?

Playa Gipy is zeer klein en bestaat uit hoofdzakelijk uit grof zand en rotsblokken. De kans dat je het strand met iemand moet delen, is nihil. Het is zeer bijzonder om op Playa Gipy te vertoeven. Als nietig mens tussen al die ontzagwekkende elementen: de hoge rotspartijen, het witte strandzand en de immense oceaan. Het voelt alsof je op de set van Jurassic Park verzeild bent geraakt!

Privé of openbaar?

Playa Gipy is een openbaar strandje.

Mogelijkheden

Pootjebaden, zonnebaden, snorkelen en duiken. Voor snorkelaars en duikers is Playa Gipy een interessante locatie; alleen al om het feit dat je hier de kans hebt om onechte karetschildpadden (dikkopschildpadden), verpleegsterhaaien en zeebaarzen te spotten! Playa Gipy is overigens geen gemakkelijke locatie om te snorkelen of sportduiken, alleen onder de perfecte weersomstandigheden is het verantwoord om hier te water te gaan en dan alleen nog maar onder begeleiding van een lokale duikgids! De bovengenoemde onechte karetschildpad is één van de zeeschildpadsoorten die in de Caribische Zee die Curaçao omspoelt, voorkomt en zelfs haar eitjes op sommige stranden afzet.

Zeeschildpad Curaçao
Zeeschildpad.

De zeeschildpad is een beschermde diersoort die het steeds moeilijker krijgt. Daar zijn heel veel oorzaken voor aan te wijzen. Zo worden ze veel plekken in de wereld illegaal bejaagd voor hun vlees en schilden. Ook worden de nesten van eitjes beroofd als deze op de stranden met veel moeite zijn afgezet. Daarnaast zijn er talloze andere bedreigingen voor zeeschildpadden zoals zeewatervervuiling en habitatverlies. Gelukkig zijn er veel mensen en organisaties die zich het lot van deze majestueuze zeereptielen aantrekken. Oók op Curaçao; zij hebben zich verenigd in de Sea Turtle Conservation Curaçao!

Bereikbaarheid

Playa Gipy is te voet of met een boot bereikbaar. Het piepkleine strandje ligt in de buurt van de Watamula Blowhole; daar kun je je auto parkeren om vervolgens naar Playa Gipy te wandelen.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen