Parasasa Beach

Parasasa Beach bevindt zich aan de rustige midwestkust van Curaçao, acht kilometer ten westen van het oude centrum van de hoofdstad van het Benedenwindse Eiland; Willemstad. Parasasa Beach gaat aan diens noordkant over in Marriott Beach.

Hoe ziet Parasasa Beach eruit?

Parasasa Beach is een rustig strand dat hoofdzakelijk door locals wordt bezocht. Vaak verzamelen zich zondags Curaçaose gezinnen op dit strand en wordt er lekker gebarbecued onderwijl de kids zich in de oceaan vermaken. Parasasa Beach wordt aan de voorkant afgeschermd door een lage golfbreker en aan de zuidkant door een hoog exemplaar. Het resultaat is dat er een prachtige lagune is ontstaan; gevrijwaard van hoge golven en sterke stromingen. Hierdoor is veilige waterrecreatie mogelijk; zeker als je daarbij optelt dat het water langzaam dieper wordt. Het strand bestaat uit fijn zand, ronde kiezels en versteend koraal.

Op Curaçao schijnt vrijwel iedere dag de zon; dit is ook de reden waarom het grootste ABC-eiland zo populair is! Zonlicht is gezond; alleen al om het feit om vitamine D aan te maken. Maar de zon kan ook gevaarlijk zijn; huidverbranding en een zonnesteek liggen altijd op de loer. Daarom is het verstandig om alleen goed geprepareerd de zon in te gaan; de huid bedekken en de onbedekte huid insmeren met een zonnebrandmiddel met een hoge factor. Daarnaast is het verstandig om op het warmste moment van de dag, de zon te vermijden en een schaduwplek te zoeken.

Op Parasasa Beach zijn gelukkig deze schaduwplekken rijkelijk te vinden; enerzijds door de palmbomen die op het strand groeien en anderzijds door de aanwezigheid van zogenaamde palapa’s ook wel als palapas gespeld. Palapa’s zijn houten parasols met een dakje van gedroogde palmbladeren. De combinatie van de wuivende palmbomen, authentieke palapa’s, een hagelwit strand en de blauwe lagune, leidt tot een fantastische Caribische sfeer op Parasasa Beach!

Privé of openbaar?

Openbaar.

Mogelijkheden

Zonnebaden, pootjebaden, zwemmen, snorkelen en duiken.

Voor duikers is Parasasa Beach een zeer interessante locatie. Voor dit strand bevindt zich namelijk een historische duiklocatie ‘The Crash’ ook wel ‘Crash Site’ genoemd. Op deze plek liggen verschillende onderdelen van een oorlogsschip (USS Erie (PG-50)) en het verkenningsvliegtuigje (Vought OS2U Kingfisher) dat het met zich meedroeg. Vanaf het strand moet je eerst een stukje zwemmen om bij het rif te komen; een koraalrif dat gevuld is met prachtig kleurrijk maritiem leven zoals papegaai-, vlinder- en engelvissen. De drop-off start op een diepte van tien meter en loopt langzaam door tot ongeveer vijfenveertig meter. Het onderwaterzicht op deze locatie is tussen de twintig en dertig meter.

De USS Erie (PG-50) was kanonneerboot van de Amerikaanse marine die op 12 november 1942 tijdens de Tweede Wereldoorlog (Battle of the Caribbean) voor de kust van Curaçao werd getorpedeerd door de Duitse onderzeeër U-163. Het zwaargehavende en hevig brandende oorlogsschip werd naar het strand gesleept om te voorkomen dat het zou zinken. Een paar weken later werd de USS Erie (PG-50) naar de binnenhaven van Willemstad gesleept om uiteindelijk in 1952 in diep water te worden afgezonken.

De Vought OS2U Kingfisher was een verkenningsvliegtuigje van de Amerikaanse marine dat op het dek van de USS Erie (PG-50) stond. De Vought OS2U Kingfisher kon via een katapultlancering het luchtruim kiezen. Tijdens de Duitse torpedoaanval op de USS Erie (PG-50), sloeg het vliegtuigje overboord. De Vought OS2U Kingfisher is dus niet gecrasht; zoals de naam van de locatie doet vermoeden!

Doordat de wrakstukken begroeid zijn met koraal zijn ze lastig te vinden. Om de kans te vergroten, kun je het beste een duikgids meenemen die de situatie ter plekke goed kent. De onderdelen van de wrakken liggen tussen de zes en vijfendertig meter diep. Omdat het een historische locatie betreft, is het verboden om wrakdelen boven water te brengen!

Faciliteiten

Palapa’s en picknicktafels.

Bereikbaarheid

Parasasa Beach is met de auto en het openbaar vervoer bereikbaar. Bij het strand is zeer ruime parkeerplaats aanwezig.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen