Dreams Beach

Dreams Beach ligt aan de midwestkust van Curaçao aan de monding van de Piscaderabaai. Het strand bevindt zich op vier kilometer afstand van het historische centrum van Willemstad. Curaçao International Airport ligt op acht kilometer afstand van het strand.

Hoe ziet Dreams Beach eruit?

Dreams Beach is klein strandje met hagelwit zand. Langs de flanken én aan de achterkant van het smalle strand loopt een stenen voetpad. Paralel aan dit pad groeit een groene haag. Op het strand staan talrijke palapas met daaronder fraaigekleurde ligbedden. Palapas zijn houten parasols die bedekt zijn met gedroogde palmbladeren. Samen met de palmbomen zorgen deze palapas voor dé ultieme Caribische sfeer op Dreams Beach. Het korte strand loopt uiteindelijk geleidelijk over in de turquoise gekleurde Caribische Zee. Aan de rechterkant van het strand bevindt zich een houten steiger die zich halverwege splitst in twee steigers. Door het witte strandzand, de blauwe oceaan, de groene haag en de bruine palapas is Dreams Beach een lust voor het oog.

Dreams BeachDreams Beach is het privéstrand van het Dreams Curaçao Resort & Spa.

Privé of openbaar?

Dreams Beach is het privéstrand van het Dreams Curaçao Resort & Spa.

Mogelijkheden

Pootjebaden, zonnebaden, zwemmen, snorkelen en het bezichtigen van de Fort Piscadera-ruïne. Op steenworp afstand van het strand is de ruïne van Fort Piscadera te bezichtigen. Fort Piscadera is één van de acht forten van Curaçao. De Fort Piscadera-ruïne bevindt zich op het terrein van het Dreams Curaçao Resort & Spa en is alleen voor de gasten van dit resort te bezoeken.

Het grootste en oudste fort van Curaçao is Fort Amsterdam. Dit kolossale fort werd in 1636 door Nederlandse soldaten en Angolese slaven gebouwd. De soldaten waren aanvankelijk niet gemotiveerd om het fort te bouwen. De omstandigheden waren namelijk slecht op het eiland; zo waren er grote tekorten aan drinkwater en voedsel. Bovendien waren het soldaten en geen fortenbouwers. Om muiterij te voorkomen, verhoogden men de salarissen en rantsoenen van de fortbouwende soldaten. Uiteindelijk werd Fort Amsterdam het hoofdkwartier van de West-Indische Compagnie (WIC).

Naast Curaçao bevinden zich op het Bovenwindse Eiland Sint Eustatius en in het Afrikaanse Ghana ook forten die de naam Amsterdam dragen. Fort Amsterdam op Sint Eustatius dateert uit 1680 en ligt aan de westkust van het eiland. Fort Amsterdam aan de Ghanese Goudkust heette aanvankelijk Fort Cormantine en werd door de Engelsen in 1631 gebouwd. De Nederlanders, onder bevel van Michiel de Ruyter, veroverden het fort in 1665 op de Engelsen en noemden het Fort Amsterdam.

Faciliteiten

Palapas en strandbedden.

Accommodaties

Dreams Curaçao Resort & Spa.

Bereikbaarheid

Het Dreams Curaçao Resort & Spa is met een auto te bereiken, maar beschikt niet over een parkeergelegenheid.

Caribbean Research and Management of Biodiversity Foundation

Iets ten noorden van Dreams Beach bevindt zich een belangrijke Curaçaose onderzoeksinstelling: Caribbean Research and Management of Biodiversity Foundation (CARMABI). De medewerkers van CARMABI houden zich met vier dingen bezig: aquatisch & terrestrisch onderzoek, natuurparkbeheer, natuuronderwijs en natuuradvies. Het CARMABI doet onder andere onderzoek naar ecologische visserij en koraalriffen. Zo heeft het CARMABI methodes ontwikkeld om elandgeweikoraal (Acropora palmata) te kweken. In 2021 gebruikten CARMABI-onderzoekers voor het eerst 3D-technieken om het Curaçaose koraalrif beter in kaart te brengen. Deze nieuwe techniek heeft veel voordelen ten opzichte van 2D-technieken.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen