Playa Caracasbaai

Playa Caracasbaai bevindt zich aan de zuidwestkust van Curaçao, vijf kilometer ten zuidoosten van het historische centrum van Willemstad. Playa Caracasbaai wordt ook wel Caracasbaai Beach genoemd. Het strand ligt aan de noordkant van de Caracasbaai (Caracas Baai). Aan de oostkant van deze baai liggen achtereenvolgens Baya Beach, Tugboat Beach en Director’s Bay. Met een maximale diepte van tweehonderdvijftig meter, is de Caracasbaai is één van de diepste inhammen van Curaçao. Dit is de reden waarom er in Caracasbaai bij tijd en wijle gigantische zeeschepen zijn afgemeerd om bijgetankt (gebunkerd) of gerepareerd te worden.

De Caracasbaai is door de eeuwen heen een strategische plek geweest voor Curaçao. Niets voor niets verrees er in 1703 aan de oostelijke oever Fort Beekenburg; één van de acht forten die door de eeuwen heen gebouwd werden op Curaçao om het eiland te beschermen tegen vijandelijke mogendheden. Fort Beekenburg is vernoemd naar Nicolaas van Beek. Van Beek was van 1701 tot 1703 gouverneur van de Nederlandse Antillen en verantwoordelijk voor de verdediging van Willemstad tegen de Fransen, Engelsen en piraten!

Omdat Fort Beekenburg een ronde toren in de vorm van een schaakstuk heeft; heeft het als bijnaam ‘Het Kasteel’. Uiteraard bulderen vandaag de dag de kanonnen van Fort Beekenburg niet meer, maar is het vestingwerk het domein van vleermuizen geworden. Op Curaçao leven twee vleermuissoorten die van nectar leven: de langtongvleermuis en de langsnuitvleermuis. Deze nectarivoren spelen een sleutelrol bij de bestuiving van cactussen; zonder vleermuizen dus geen cactussen op Curaçao! Waarbij je je bovendien moet realiseren dat cactussen één van de belangrijkste voedingsbronnen vormt voor tal van diersoorten op het ABC-eiland; waaronder vogels!

Hoe ziet Playa Caracasbaai eruit?

Playa Caracasbaai bestaat uit grof zand, kleine schelpstukjes, grove kiezelstenen en stukjes rots. De zee bij het strand wordt langzaam dieper; ideaal voor gezinnetjes met (jonge) kinderen. Op Playa Caracasbaai zorgen wuivende palmbomen en sfeervolle palapas voor de nodige schaduw. Aan de rand van Playa Caracasbaai loopt een stalen pier het water in; erg leuk om vanaf te springen! Playa Caracasbaai is vooral erg populair bij de locale bevolking. Ieder weekend komen Curaçaose families op dit strand barbecuen, biertjes drinken, feestvieren en genieten van de zee!

Privé of openbaar?

Openbaar.

Mogelijkheden

Zonnebaden, pootjebaden, zwemmen, jetskiën, snorkelen en duiken. Playa Caracasbaai is razendpopulair onder snorkelaars en duikers. De grootste onderwaterattractie van de Caracasbaai is het wrak van een sleepbootje dat al ruim dertig jaar op de bodem van de oceaan rust; Tugboat Wreck. Dit sleepbootwrak ligt ruim vijftig meter uit de kust op een diepte van ongeveer vijf meter. De Tugboat Wreck is de beroemdste snorkel- en duikspot van Curaçao! Omdat het scheepswrak in zo’n ondiep water ligt, is het ook voor snorkelaars een toplocatie. Nieuwsgierigen die het wrak bezoeken, worden ruimschoots beloond. Het wrak is rijkelijk begroeid met koraal en sponzen die op hun buurt talrijke vissoorten naar zich toelokken. Dus; niet vergeten om je onderwatercamera mee te nemen!

Faciliteiten

Snacks (snackbars), beachbars, strandbedden, parasols, palapas (parasols met een dakje van gedroogde palmbladeren), picknicktafels, toiletten en douches.

Bereikbaarheid

Playa Caracasbaai is met de auto en het openbaar vervoer bereikbaar. Bij het strand is een ruime parkeerplaats aanwezig.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen