Paardrijden op Curaçao

Paardenliefhebbers hoeven hun hobby op Curaçao geen seconde te missen. Sterker nog, het ruige en gevarieerde landschap van het middelste ABC-eiland geeft een absolute meerwaarde aan het paardrijden. Met een paard Curaçao verkennen heeft een flink aantal voordelen. Zo kun je op de mooiste plaatsen komen die voor auto’s, fietsers en het openbaar vervoer niet bereikbaar zijn. Daarnaast kun je op een paard op een sportieve, avontuurlijke en gezonde manier grote afstanden afleggen.

Maneges en ranches

Op Curaçao zijn talloze maneges en ranches. De maneges en ranches zijn in twee groepen te verdelen: maneges en ranches die buitenritten aanbieden en maneges en ranches waar dat niet mogelijk is. Er zijn twee maneges en ranches op Curaçao waar buitenritten mogelijk zijn (Rancho Alegre en Manege SHC), de andere maneges en ranches liggen in te drukke verkeersgebieden waardoor buitenritten te gevaarlijk worden.

Ook paardrijlessen kunnen op Curaçao worden gevolgd; voor jong, oud, ervaren en onervaren. Er zijn verschillende maneges en ranches die beschikken over overdekte rijbanen, spring- en longeerbakken. De meeste manegepaarden op Curaçao zijn geschikt voor verschillende niveaus berijders. Voor zowel beginnende paardrijders als voor de meest ervaren ruiters en amazones zijn er passende edele viervoeters te verkrijgen.

Zuid-Amerikaanse paardenrassen

Met Zuid- en Midden-Amerika op steenworp afstand van Curaçao, is het meer dan logisch dat je op het Caribische eiland vooral Zuid-Amerikaanse paardenrassen zult tegenkomen. Het zijn rassen die gewend zijn aan ruige omstandigheden en een warm en droog klimaat. Rassen als de Paso Fino en de Paso Largo worden derhalve veelvuldig ingezet. De Spaanse woorden 'paso fino' betekenen in het Nederlands 'kleine stappen' en 'paso largo' betekenen 'grote stappen'. Zowel de Paso Fino als de Paso Largo zijn pittige paarden.

Paso Fino’s zijn bovendien paarden die naast stappen, draven en galopperen nog over twee extra gangen beschikken; tölt en trocha. Tölt is ook bekend bij het IJslandse paard. De voetvolgorde van tölt is gelijk aan die van stap. Het verschil tussen tölt en stap zit in het optillen en neerzetten van de hoeven. Hierdoor steunt het paard tijdens tölt op twee benen of op één been en staat een paard tijdens stap afwisselend op twee of op drie benen.

Al met al is het tempo tijdens tölt hoger dan bij stap en draagt het paard bovendien zijn hoofd fier omhoog. Door het ontbreken van het zweefmoment word je bovendien nauwelijks uit je zadel opgeworpen, hierdoor is tölt een uiterst comfortabele gang. Trocha is een paardengang die met name in Colombia razend populair is. Het is een gang die afgeleid is van het draven en wordt derhalve ook wel 'draf met echo' genoemd.

Buitenritten

Het mooiste is natuurlijk om op Curaçao om een buitenrit te maken en op deze manier van het paardrijden én van het adembenemende landschap te kunnen genieten. Heerlijk paardrijden door de grillige bergen of langs de vlakke kuststrook, wie wil dat niet! Als je met een paard langs hoge cactussen, onmiskenbare divi-divi-bomen en fraaie rotsformaties stapt, voel je je even Clint Eastwood in één van zijn western films. Het landschap wordt bovendien doorklieft met talloze onverharde paden en geheimzinnige doorgangen. Naast de planten maak je tijdens het paardrijden ook kennis met het rijke aanbod van dieren die op Benedenwindse Eiland leven. Ontelbaar veel hagedissen duiken weg óf blijven juist stoïcijns zonnen als jij met je paard voorbij rijdt. Daarnaast fladderen de mooist gekleurde vogels door luchtruim, die bovendien een kakofonie van fraaie vogelgeluiden produceren.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen