Playa Jeremi

Playa Jeremi bevindt zich aan de noordwestkust van Curaçao, vierendertig kilometer ten noorden van het centrum van Willemstad. Playa Jeremi ligt vlak in de buurt bij het kleine vissersdorpje Lagun. Playa Jeremi ligt tussen de stranden Kleine Knip en Playa Lagun. Kleine Knip ligt ten noorden van Playa Jeremi en Playa Lagun ten zuiden. Op steenworp afstand van Playa Jeremi is Landhuis Jeremi gesitueerd. John Godden gaf de opdracht tot de bouw van dit unieke landhuis. Geen enkel ander landhuis op Curaçao kent een vergelijkbare architectuur dat dit landhuis. Landhuis Jeremi werd in 1880 opgeleverd, maar raakte al weer snel in verval. Godden liet het bouwen omdat hij in het gebied manganiet wilde gaan delven, maar dat was een moeizaam en tegenvallend mijnproces met lage opbrengsten!

Hoe ziet Playa Jeremi eruit?

Playa Jeremi is een klein strand en ligt in een beschutte met machtige kliffen omzoomde inham. Het strand bestaat uit fijn zand, kleine stenen, versteend koraal en grote rotsblokken van vulkanisch gesteente. Er heerst een idyllische sfeer op het strand. Aan de randen van het strand zorgt het bladerdek van verschillende bomen voor verkoeling tegen de tropenzon. Rondom het strand groeien ook manshoge cactussen. Het oceaanwater is glashelder en van een aangename temperatuur! Playa Jeremi is een strand waar naast toeristen ook veel Curaçaoënaars recreëren!

Privé of openbaar?

Playa Jeremi is voor iedereen toegankelijk.

Mogelijkheden

Zonnebaden, zwemmen, snorkelen en duiken. Voor snorkelaars en duikers is Playa Jeremi een fantastische locatie. Het eerste deel bestaat uit een zandplaat, maar dan begint het koraalrif. In het rif vinden tal van vissen en ander maritiem leven hun beschutting en voedsel. Vooral langs de kliffen zijn veel vissen te spotten! Eén van de vissoorten die veelvuldig bij Playa Jeremi valt te zien, is de koraalduivel; een vis die van origine niet in de Caribische Zee voorkomt en nu een plaag vormt!

Faciliteiten

Palapas en strandbedden. Palapas zijn parasols/hutjes die bedekt zijn met een dak van gedroogde palmbladeren.

Bereikbaarheid

Playa Jeremi is met de auto bereikbaar. Bij het strand is een kleine parkeerplaats aanwezig. Vanaf deze parkeerplaats is Playa Jeremi te bereiken door een uit de rotsen gehakte trap. Derhalve is dit strand minder geschikt voor mindervalide mensen. Playa Jeremi is een vrij afgelegen strandje; laat daarom geen waardevolle spulletjes achter in je auto!

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen