Playa Kanoa

Playa Kanoa bevindt zich aan de midoostkust van Curaçao, tien kilometer ten noorden van het historische centrum van Willemstad. Playa Kanoa wordt ook als Playa Canoa geschreven. Playa Kanoa is één van de weinige zandstranden aan de oostkant van het ABC-eiland. Aan deze kant van Curaçao is de noordoostpassaatwind op volle snelheid en worden de golven maximaal opgestuwd. Hierdoor is waterrecreatie aan deze kant doorgaans niet mogelijk en onverantwoord; te hoge golven en te sterke stroming!

Hoe ziet Playa Kanoa eruit?

Playa Kanoa is een strandje dat aan een kleine binnenbaai ligt. Deze binnenbaai heeft een ruime opening naar de volle zee. Playa Kanoa wordt gezien als een echt golfsurfstrand en een uitdagende locatie voor de duiksport! Voor de meeste mensen is golfsurfen op Playa Kanoa niet weggelegd, maar het is wel een lust voor het oog om vanaf het strand naar de golfsurfacrobaten te kijken!

Privé of openbaar?

Openbaar.

Mogelijkheden

Zonnebaden, pootjebaden, zwemmen, snorkelen, duiken en golfsurfen. Doordat Playa Kanoa aan een ondiepe binnenbaai ligt, kun je er veilig pootjebaden, zwemmen en snorkelen. Buiten deze baai is dat onverstandig en gevaarlijk.

Playa Kanoa is één van de drie golfsurfspots van Curaçao; de andere twee zijn de Sint Joris Baai (Sint Jorisbaai, Boca Sint Joris) en Klein Curaçao. Beginnende en onervaren golfsurfers kunnen met een gerust hart aan de slag in de Sint Joris Baai. Dat geldt echter niet voor Playa Kanoa en Klein Curaçao. Alleen voor gevorderde en zeer ervaren golfsurfers is het daar verantwoord om de oceaan op te gaan! De combinatie van hoge golven, sterke stromingen, ondiep water en scherp koraal kan namelijk erg gevaarlijk zijn golfsurfers die geen ervaring hebben! De golven bij Playa Kanoa kunnen met gemak hoogtes bereiken van drie meter; hetgeen ook golfsurfers uit het buitenland naar de site lokt. Regelmatig worden er golfsurfwedstrijden bij Playa Kanoa georganiseerd. Het behoeft nauwelijks betoog dat het zeer te moeite waard is om daar dan te gaan kijken!

Playa Kanoa is ook voor duikers een interessante spot, maar ook hier geldt; alleen voor zeer ervaren duikers! Bovendien kan er alleen gedoken worden als de weersomstandigheden gunstig zijn. Duiken doe je nooit alleen; je duikt altijd met een buddy. Als je bij Playa Kanoa de onderwaterwereld gaat verkennen, is het aanbevelenswaardig om een lokale buddy te kiezen; iemand die de oceaan daar goed kent! Vanaf het strand is het een flink stuk zwemmen om bij het koraalrif te komen. Bovendien moet je constant op je hoede zijn voor langsscherende golfsurfers en kleine vissersbootjes. Voor het verhogen van de veiligheid is het gebruik van een oppervlakteboei (decoboei) verplicht op deze duiklocatie. Het rif begint op een diepte van vijftien meter en loopt door tot dertig meter; opgebouwd uit koraal, sponzen en zeewier. Duik je dieper dan dertig meter, kom je op een zandplaat terecht. Als je aan de oostkant van Curaçao duikt, is de kans aanwezig dat je verpleegsterhaaien spot! Uiteraard is het een indrukwekkende ervaring om oog in oog te komen met de toppredators van de oceaan!

Faciliteiten

Snackbar en surfschool.

Bereikbaarheid

Playa Kanoa is met de auto bereikbaar. De weg ernaartoe is hobbelig, maar met ieder type automobiel begaanbaar. Het strand is behoorlijk afgelegen; laat derhalve geen waardevolle spullen in je auto achter!

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June