Zeilen op Curaçao

Alle ingrediënten voor optimaal zeilplezier zijn op Curaçao aanwezig. Het oceaanwater dat het Caribische eiland omspoelt is kraakhelder en bovendien lekker warm. Daarnaast staat de zon heel de dag prettig te stralen en waait er doorlopend een verkoelende wind. Het eiland staat bij zeezeilers bovendien bekend als een locatie met een betrouwbare en constante wind.

Zeilen op Curaçao
Het is fantastisch om op Curaçao te zeilen.

Echte avonturiers zeilen vanuit Nederland met hun oceaanwaardige zeilschepen naar het middelste ABC-eiland toe, maar de meeste zeilliefhebbers huren een zeilboot op Curaçao, gaan mee met een georganiseerde zeiltocht of nemen zeilles op het eiland.

Dolfijnen

Als je voor de kust van Curaçao zeilt heb je een zeer grote kans om oog in oog te komen met dolfijnen. Deze prachtige zeezoogdieren duelleren maar al te graag met de boeggolven die zeilende schepen op snelheid creëren. Uiteraard is dit een fantastische en onvergetelijke ervaring die diep verankerd in het menselijk brein.

Caribische Zee

Zeilen in de regio van Curaçao is niet gemakkelijk. Doorgaans staat er een noodoostpassaatwind of oostpassaatwind die fors is. Daarnaast is de Caribische Zee ruw met hoge golven en staan er vaak sterke stromingen. Iedereen die echter in de dekking van Curaçao blijft zeilen heeft geen kind aan bovengenoemde omstandigheden. Als je echter buiten de dekking van het eiland komt te varen gelden andere regels. Om er dan geen gevaarlijke sport, hobby of bezigheid van te maken is veel ervaring en goed materiaal noodzakelijk. Als je voor de westkust van Curaçao blijft zeilen kun je heerlijk genieten van een rustige zee. Als je echter wat meer avontuur wilt kun je bijvoorbeeld naar Punto Fijo aan de Venezolaanse kust varen. Andere populaire vaarbestemmingen vanaf Curaçao zijn het kleine Venezolaanse eiland Les Avas, Bonaire en Aruba. Ook kun je rondom Curaçao zeilen.

Het Spaanse Water

Een ander zeilhotspot op Curaçao is het Spaanse Water. Het Spaanse Water is een prachtige lagune en wordt zelfs beschouwd als de mooiste lagune van de Caribische regio. Voor beginnende zeilers en zeilers met weinig ervaring is het Spaanse Water een ideale zeillocatie.

Met gehuurde zeilboot zeilen

Zeilers die in het bezit zijn van de juiste brevetten en zeilervaring kunnen op Curaçao bij watersportbedrijven verschillende soorten zeilboten en zeiljachten huren om er vervolgens zelf op uit trekken.

Een georganiseerde zeiltocht maken

Mensen die niet zelf kunnen zeilen maar toch rondom Curaçao willen zeilen kunnen deelnemen aan georganiseerde zeiltochten. De keuze aan zeilboten is enorm. Zo kun je aan boord stappen van klassieke houten zeilschepen of moderne kunstof catamarans. Het unieke aan een zeiltocht met een catamaran is dat de zeilsnelheid heel hoog kan oplopen, maar nimmer ten koste zal gaan aan het comfort aan boord. Vaak bestaat de mogelijkheid dat tijdens de georganiseerde zeiltochten de deelnemers ook nog kunnen gaan snorkelen en op deze manier kunnen genieten van de rijke onderwaterwereld van Curaçao.

Zeilem op Curaçao (sun-set)
Je kunt op Curaçao ook deelnemen aan georganiseerde zeiltochten.

Op Curaçao leren zeilen

Met een gemiddelde watertemperatuur van achtentwintig graden Celsius is Curaçao de ideale locatie om te leren zeilen. Als je namelijk als beginnende zeiler onverhoopt in het water kiepert is dat zeker geen straf. Om te leren zeilen wordt er met verschillende zeilboten gewerkt zoals Sunfishes, Optimisten, Lasers, Splashes en Hobie Cats. Er zijn verschillende watersportbedrijven op het eiland die voor jong en oud zeilcursussen aanbieden (zeilcursus open kielboot, cursus jeugdzeilen en zeilcursus Sunfish). Cursisten die voor de zeilopleiding slagen ontvangen een brevet van SOV Asiento of CURsailling van de Curaçaose zeilbond.

Naar Curaçao zeilen

Zeezeilers met heel veel ervaring kunnen zogezegd vanuit Nederland naar Curaçao zeilen. Ieder jaar zijn er wel avontuurlijke landgenoten die deze overtocht maken. Vaak is Curaçao dan een tussenstation van een zeilwereldreis. Om op de Atlantische oceaan veilig te kunnen zeilen moet je zoals eerder gezegd over heel veel ervaring, kennis en kunde beschikken, anders wordt het een levensgevaarlijke onderneming. Tegenwoordig wonen er steeds meer Nederlanders op de andere eilanden van het Koninkrijk der Nederlanden zoals Aruba en Sint Maarten en op het Nederlandse koraaleiland Bonaire. Onder hen zijn ook veel zeilbootbezitters die regelmatig de oversteek naar Curaçao maken. Curaçao telt verschillende havens waar deze zeilboten afgemeerd kunnen worden.

Sami Sail

Eens per jaar vindt er een zeilevenement plaats op Curaçao in Boka Sint Michiel, een klein vissersdorp. De wedstrijd tussen vissersboten van Curaçao en Bonaire vormt het absolute hoogtepunt van het evenement.

Bonaire International Sailing Regatta

Op buureiland Bonaire vindt ieder jaar in de eerste week van oktober een internationale zeilregatte plaats: Bonaire International Sailing Regatta. Het is een enorm groot evenement dat het Nederlandse eiland volledig op zijn kop zet. Het is zelfs het grootste sportevenement van de drie Benedenwindse Eilanden en trekt jaarlijks heel veel mondiale zeezeilers en toeschouwers. Tijdens de regatta zijn alle accommodaties op het eiland volgeboekt en slapen de mensen zelfs op het strand. Curaçao organiseert overigens zelf ook ieder jaar een grote regatta: Heineken Regatta Curaçao.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June