Eten en drinken op Curaçao

De wereld bestaat uit 194 verschillende landen. Op Curaçao hebben zich mensen uit maar liefst 107 verschillende landen gevestigd. Dus 55 procent van alle volkeren zijn op Curaçao vertegenwoordigd. Het spreekt voor zich dat deze 107 nationaliteiten ook allemaal hun eigen culinaire voorkeuren naar het eiland gebracht hebben. De oorspronkelijke bewoners van Curaçao, de Indianen, lieten al hun culinaire sporen achter op het eiland in de vorm van speciale pepers en zeldzame knolgewassen. Vervolgens brachten de Spaanse ontdekkers hun speciale mediterrane recepten aan wal. Tot slot namen in de ‘oude tijd’ de Nederlandse kooplieden ook hun eigen lekkernijen mee naar Curaçao.

Groente en fruit Curaçao
Op de drijvende markt in Willemstad koop je voordelig groente en fruit.

Antilliaanse keuken

Tegenwoordig is de Curaçaose keuken dus een zeer rijke keuken. Een Antilliaanse keuken die inmiddels honderden heerlijke gerechten omvat. Kip, geit en vis zijn drie typische producten die vaak verwerkt worden in authentieke Curaçaose gerechten.

Sopi di yuwana

Als je op Curaçao de menukaart in een restaurant aan het bestuderen bent, kunnen je ogen op het gerecht ‘sopi di yuwana’ vallen. Navraag bij de dienstdoende ober zal leren dat dit een van de groene leguaan getrokken soepje is.

In Nederland zitten groene leguanen enkel en alleen gevangen in luxe terrariums, op Curaçao daarentegen huppelen ze frank en vrij rond in de wildernis. Sommige exemplaren zijn echter op een dag de klos en worden dan uit de natuur geoogst om te worden verwerkt in soepen of stoofpotten. De smaak van groene leguanen lijkt op die van kippen. De beesten worden derhalve op Curaçao – en de twee andere ABC-eilanden Aruba en Bonaire – boomkippen genoemd.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen