Zwemmen op Curaçao

Het leeuwendeel van de mensen dat een reis naar Curaçao boekt, gaat naar het eiland voor de zon, strand en zee. Op Curaçao schijnt vrijwel iedere dag de zon. Een zon die het kwik in de thermometer naar het streepje van negenentwintig graden duwt. Erg aangenaam dus!

Zwemmen in zee langs kust Curaçao
Jan Thiel Baai.

Zwemmen in de zwembaden van de accommodaties

Vrijwel ieder hotel, vakantiehuis of appartement op Curaçao beschikt over een privé zwembad. Dit zijn vaak prachtige zwembaden ontworpen door zwembadarchitecten die alles uit de kast hebben getrokken om tot prachtige creaties te komen. Het is natuurlijk superrelaxed om verkoeling te zoeken in een zwembad op het terrein van je vakantieaccommodatie.

50 meter lang sportbad

Echte sportievelingen boeken een vakantie in het Lion Dive & Beach Resort Curaçao. Dit prachtige resort heeft namelijk naast een gewoon zwembad, ook nog een 50 meter sportbad. Een wedstrijdbad met officiële startblokken waar maar liefst drie wedstrijdbanen in zijn te creëren.

Lions Dive & Beach Resort

Lions Dive & Beach Resort

Last Minute!
50 meter lang zwembad!

Aan het heerlijke privéstrand van Mambo Beach ligt het Lions Dive & Beach resort. Het hotel is ideaal voor de sportieve zwemmer, er is namelijk een 50 meter zwembad. Hier begint je dag dus goed met baantjes trekken! Maar het hoeft natuurlijk niet. Je kunt hier ook prima relaxen onder een palmboom of op het strand. Er zijn vier restaurants bij het hotel. De service is uitstekend en je kamer wordt elke dag schoongemaakt. Hier krijg je het echte vakantiegevoel! Meer info & Boeken

Tip! Lions Dive & Beach Resort

Het 50-meter-sportbad van Lion Dive & Beach Resort Curaçao is uniek in de Caribische regio. Geen enkel ander hotel of resort in de wijde omtrek heeft namelijk de beschikking over z’n topfaciliteit. Iedere gast van het resort mag gratis en voor niets gebruik maken van dit wedstrijdzwembad.

Zwemmen in de zee

Als je op het strand van Curaçao loopt en je staart naar de zee, wil je maar één ding! Zo snel mogelijk in het water plonsen. Het kristalheldere water werkt namelijk betoverend op het brein van mensen. Er ontstaat een niet te onderdrukken drang om te gaan zwemmen.

Zwemmen in zee Curaçao
Heerlijk zwemmen in de zee en de temperatuur van het water is zeer aangenaam.

Als je wilt zwemmen in de zee van Curaçao, hoef je jezelf bovendien niet in een wetsuit te hijsen. Met een gemiddelde watertemperatuur van achtentwintig graden sta je namelijk niet te bibberen en ontstaat er geen kippenvel bij het betreden van het water. Zwemmen in de Caribische Zee van Curaçao gebeurt aan de westkant van het eiland. Aan de oostkant is het zeewater namelijk veel te ruw en wild. Aan deze kant worden de golven metershoog opgejaagd en ontstaan er gevaarlijke en verraderlijke stromingen. Aan het westen van Curaçao is er geen vuiltje aan de lucht en kun je heerlijk én veilig zwemmen in het water.

Stranden Curaçao

Strandliefhebbers zullen ook niet teleurgesteld huiswaarts keren. Op het eiland zijn namelijk tientallen prachtige stranden te vinden. Stranden waar de kids kuilen en zandkastelen kunnen bouwen, onderwijl hun ouders hun huidjes bruinen en nippen aan verkoelende drankjes!

Stranden Aruba en Bonaire

Buureiland Aruba heeft de naam over de mooiste stranden van de Caribische archipel te beschikken, maar de stranden van Curaçao doen daar niet veel voor onder. Het andere buureiland Bonaire staat te boek als een eiland zonder veel mooie stranden. Maar dat is één groot misverstand. Ga maar eens kijken op de stranden van Klein Bonaire, Sorobon Beach en Cai. Als je daar rondloopt, denk je maar één ding: zo moet het paradijs er hebben uitgezien!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen