Corendon Beach

Corendon Beach lig aan de midwestkust van Curaçao. Het strand bevindt zich op loopafstand van het historische centrum van Willemstad. Het vliegveld is ook niet ver weg; de autorit van Curaçao International Airport naar Corendon Beach neemt slechts vijftien minuten in beslag.

Hoe ziet Corendon Beach eruit?

Corendon Beach is een hagelwit strand dat naadloos overloopt in de azuurblauwgekleurde Caribische Zee. Op het lange en brede strand groeien talloze palmbomen die voor aangename schaduwplekken zorgen. De palapas die op het strand geposteerd zijn, dragen ook bij aan de tropische sfeer. Met palapas worden parasols bedoeld die met gedroogde palmbladeren bedekt zijn.

Corendon BeachCorendon Beach is een schitterend strand.

Privé of openbaar?

Corendon Beach is het privéstrand van het Corendon Mangrove Beach Resort. Als niet-gast van het Corendon Mangrove Beach Resort is het mogelijk middels een dagpas (day pass) toegang te krijgen tot Corendon Beach.

Mogelijkheden

Pootjebaden, zonnebaden, zwemmen, beachvolleyballen, beachvoetballen, snorkelen, duiken, wandelen in het mangrovepark en kajakken in het mangrovepark.

Het Corendon Mangrove Beach Resort heeft die naam niet voor niets gekregen. Het resort wordt namelijk aan drie kanten ingesloten door mangrovebossen. Mangroven spelen in velerlei opzichten een belangrijke rol op Curacao én in de rest van de wereld. Op de eerste plaats houden zij sediment vast en voorkomen daarmee dat dit de oceaan instroomt en de koraalriffen doet verstikken. Op de tweede plaats beschermen zij de kust tegen het geweld van stormen en orkanen. Dit natuurgeweld veroorzaakt torenhoge golven die in volle galop richting kust denderen. Mangroven fungeren dan als natuurlijke golfbrekers en remmen de golven daardoor af waardoor ze minder kustschade kunnen berokkenen. Op de derde plaats vervult mangroven de functie als visbroedkamer; het leeuwendeel van de vissoorten dat zich in de koraalriffen en open zee manifesteert, zag het levenslicht in mangrovebossen.

Helaas is het areaal aan mangroven op Curaçao beperkt tot een geringe vijfenvijftig hectare. Vroeger waren de Curaçaose baaien allemaal omzoomd met mangrove, maar nadat het zonovergoten eiland een populaire toeristische bestemming werd, was het snel gedaan met deze waardevolle natuur. Mangroven moest wijken voor de hotels & resorts en de vakantievilla’s die massaal langs de kust werden opgetrokken.

Eén van de weinige plekken waar nog mangrove voorkomt op Curaçao is het Rifgebied; de plek waar ook het Corendon Mangrove Beach Resort is verrezen. Voordat het resort werd gebouwd verkeerde het mangrove in het Rifgebied in een slechte staat door sterke vervuiling. Deze vervuiling werd veroorzaakt door het riool dat erin geloosd werd. Tegenwoordig is het mangrovepark één van de natuurkroonjuwelen van het eiland met een kerngezonde mangrovevegetatie; boordevol met vissen en vogels. In het park zijn paadjes met bruggetjes aangelegd die bewandeld kunnen worden; je kunt het unieke gebied ook verkennen met een kajak.

Corendon BeachCorendon Beach.

Faciliteiten

Restaurant, beachbar, strandbedden, loungebedden, parasols, douches, toiletten en een duikcentrum.

Accommodaties

Het Corendon Mangrove Beach Resort is een splinternieuw resort op Curaçao dat in 2020 diens deuren openden.

Bereikbaarheid

Corendon Beach is met de auto en met het openbaar vervoer bereikbaar. Bij het Corendon Mangrove Beach Resort is er een mogelijkheid om je auto te parkeren.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen