Snake Bay

Snake Bay bevindt zich aan de midwestkust van Curaçao, twaalf kilometer ten zuiden van het historische centrum van Willemstad. Snake Bay wordt ook wel Snakebay, Slangenbaai of Playa Wachi genoemd. Snake Bay is gesitueerd bij het kleine vissersplaatsje Boca Sint Michiel aan de Sint Michielsbaai. Boca Sint Michiel wordt doorgaans afgekort als Boca Samí. De naam Snake Bay heeft het strand in de loop van de tijd verworven omdat er in het water veel ‘slangen’ werden gespot. In werkelijkheid betreft het hier geen slangen, maar murenen. In de Caribische Zee komen namelijk geen zeeslangen voor. Dat zal overigens voor sommige waterrecreanten een hele opluchting zijn; het leeuwendeel van de zeeslangen is namelijk giftig; zeer giftig zelfs. Murenen zijn vissen die de vorm een slang hebben. In de Caribische Zee die Curaçao omspoelt, komen vijf soorten murenen voor: purperbek murene, goudstaart murene, ketting murene, groene murene en gevlekte murene. Prachtige zeedieren!

Hoe ziet Snake Bay eruit?

Snake Bay is een piepklein strandje met doorgaans weinig bezoekers. Het strand is bezaaid met zand, kiezel, versteend koraal en rotsblokken. Het mini-strandje kent weinig schaduwplekken behoudens twee palapas. Een palapa is een bouwsel op houten palen met een dak van gedroogde palmbladeren. Daarnaast zijn er twee betonnen picknicktafels waaraan je smakelijk kunt eten en drinken. Snake Bay is één van de twee stranden van Boca Samí. Het andere strand is veel groter en wordt Boca Samí Strand of gewoon Boca Samí genoemd. Boca Samí Strand ligt ook aan de Sint Michielsbaai. Op deze baai mondt de Saliña Sint Michiel uit. De Saliña Sint Michiel is een zoutmeer en een hotspot voor flamingo’s. In de Sint Michielsbaai ligt een enorme meerboei waar gigantische zeeschepen kunnen afmeren!

Privé of openbaar?

Openbaar

Mogelijkheden

Zwemmen, snorkelen en duiken.

Faciliteiten

Palapas, picknicktafels en locatie om boten te water te laten.

Bereikbaarheid

Snake Bay is met de auto bereikbaar.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June