Veelgestelde vragen over Curaçao


Hoe lang is het vliegen naar Curaçao?

Het is vanaf Schiphol met een directe vlucht ongeveer negen uur vliegen naar Curaçao. De afstand tussen Nederland en Curaçao is ongeveer 9000 kilmeter. Meer info over vliegen naar Curaçao.

Wat is het tijdsverschil?

Als je op vakantie gaat naar Curaçao dan moet je je horloge in de zomer zes uur terugzetten en in de winter is het op het eiland vijf uur vroeger.

Vissersboot Curaçao
Vissersbootje op het tropische eiland Curaçao.


Waar ligt Curaçao?

Curaçao ligt in de Caribische Zee ten westen van Bonaire en op ongeveer zeventig kilometer ten noorden van Venezuela. Meer info over de ligging van Curaçao.

Hoe groot is Curaçao?

Curaçao heeft een oppervlakte van 444 km2. Het eiland is 61 kilometer en lang en maximaal 14 kilometer breed.

Zijn er op Curaçao 5-sterren hotels?

Op het eiland staan een aantal mooie 5-sterren hotels. Populaire 5-sterren hotels zijn:
luxe 5-sterren hotel Marriot Beach Resort Curacao

Marriot Beach Resort

Aanbieding!

Wil jij graag naar Curaçao op vakantie en dan het liefst lekker luxe? Het Marriot Beach Resort is net weer open na een grote metamorfose en wow, wat is het mooi geworden! Het hotel ligt aan de prachtige baai van Piscadera, vanuit je kamer wandel je zo naar het strand. Boek een kamer met zeezicht en je krijgt een uitzicht waarvan je voorheen alleen kon dromen! Bij het hotel zijn vier restaurants waar je elke avond culinair in de watten wordt gelegd. De sfeer is er heerlijk relaxed, kortom, dit hotel is echt een pareltje! Meer info & Boeken


Hoeveel inwoners heeft Curaçao?

Op Curaçao wonen 153.946 (2023) mensen. De meeste mensen wonen in Willemstad.

Welke taal spreekt men op Curaçao?

De meeste mensen op het eiland spreken Nederlands. Op het eiland wordt door een aantal inwoners ook Engels gesproken. De lokale bevolking spreekt met elkaar meestal Papiaments.

Heeft Curaçao mooie stranden?

Curaçao is gezegend met ongeveer veertig prachtige stranden. Het meest bekende zandstrand van het eiland is Grote Knip. Dit is werkelijk een prachtig strand met hagelwit zand en een kristal heldere blauwe zee.

Grote Knip Curaçao
Grote Knip is een populair strand op Curaçao


Wat is het wettelijke betaalmiddel op Curaçao?

Op het eiland betaalt men met de Antilliaanse Gulden (Nederlands-Antilliaanse Florijn) maar het is vaak ook mogelijk om met de Amerikaanse Dollar te betalen. Op Curaçao zijn een aantal banken waar je met een pinpas geld kunt opnemen. Heeft jouw pinpas een Maestro-logo? Dan is het mogelijk om met deze pas in een aantal restaurants en winkels te betalen.

Wat is de beste reistijd naar Curaçao?

Curaçao is eigenlijk het hele jaar door een fijne vakantiebestemming. Het wordt er nooit koud en ook in de winter is het er gemiddeld 30 graden Celsius en schijnt de zon veelvuldig (negen uur per dag). Wil je wat voordelig op vakantie naar Curaçao? Vermijd dan het hoogseizoen dat loopt van december tot begin april. De prijzen liggen dan wat hoger en het is in deze periode ook drukker op het eiland. In de zomervakantie is het op Curaçao ook drukker en liggen de prijzen van de hotels hoger. Het eiland wordt gelukkig amper door orkanen getroffen.

Kun je het kraanwater op Curaçao drinken?

Het leidingwater is van een zeer goede kwaliteit en kan gerust gedronken worden.

Wat is de netspanning op Curaçao?

De netspanning op het eiland is 110 volt / 50Hz. Veel hotels hebben ook 220 volts stopcontacten. Soms heb je een verloopstekker nodig.

Is Curaçao een veilige vakantiebestemming?

Wij hebben ons nooit onveilig gevoeld op het eiland maar het is wel verstandig om waardevolle spullen in de kluis van het hotel te bewaren en sommige plekken na zonsondergang niet te bezoeken. De criminaliteit die het meest voorkomt op Curaçao is diefstal.
Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen