Vuurtorens op Curaçao

Om de schepen in de wateren van Curaçao niet in gevaar te brengen, zijn er in het verleden vijf vuurtorens gebouwd op het Benedenwindse Eiland. Op deze manier konden de scheepskapiteins veel beter navigeren, waardoor ongelukken voorkomen konden worden. Zeker gedurende de nachten wanneer er geen maanlicht is, kan de Caribische Zee rondom Curaçao aardedonker zijn. Uiteraard bezitten de meeste zeeschepen tegenwoordig moderne navigatieapparatuur, laat onverlet dat de vuurtorens nog steeds een belangrijke rol spelen bij de hedendaagse scheepvaart; dat geldt zeker voor de recreatieve scheepvaart (jachten, zeilboten, et cetera). De volgende vuurtorens zijn op Curaçao te bewonderen:
  • Vuurtoren van Klein Curaçao
  • Vuurtoren van Kaap Sint Marie
  • Vuurtoren Noordpunt
  • Vuurtoren Punt Kanon
  • Vuurtoren Riffort

Vuurtoren van Klein Curaçao
Vuurtoren van Klein Curaçao

Vuurtoren van Klein Curaçao

Vuurtoren van Klein Curaçao bevindt zich, zoals de naam al doet vermoeden, op Klein Curaçao. De afstand tussen Curaçao en Klein Curaçao bedraagt ruim 10 kilometer. Klein Curaçao is een plat eilandje en werd (wordt) vaak over het hoofd gezien met als resultaat schipbreuken. Zo knalde in 1982 nog de Maria Bianca Guideman, een grote olietanker, bovenop het eiland. Het lichtbaken op Klein Curaçao is dus nog steeds erg belangrijk! De vuurtoren heeft een hoogte van 20 meter, werd in 1850 gebouwd en heeft een actieve status. Nadat een orkaan de vuurtoren verwoestte, werd deze in 1877 herbouwd. In 1913 werd de vuurtoren nog een keer herbouwd. In 2017 vond er een grote restauratie plaats aan de vuurtoren. De witgekleurde vuurtoren wordt geflankeerd door verschillende roze gekleurde bijgebouwen. In 2018 werd de iconische toren, die midden op het mini-eilandje staat, voorzien van een op zonne-energie werkende ledinstallatie. De vuurtorenlamp flitst 2 keer elke 15 seconden en heeft een bereik van 15 zeemijlen (1 zeemijl is 1.852 meter).

Klein Curaçao strandbootcruise met een open bar Curacao

Klein Curaçao strandbootcruise met een open bar

Maaltijden en drankjes inbegrepen!

Wil jij de vuurtoren van Klein Curaçao graag zien? Met deze tour verken je het prachtige eiland Klein Curaçao en ontdek je de verborgen schatten die dit paradijs te bieden heeft. Je begint de tour met een licht ontbijt om vervolgens naar Klein Curaçao te varen. Uiteraard bezoek je de karakteristieke vuurtoren, het scheepswrak en relax je op het oogverblindend mooie strand. Je gaat snorkelen en zwemmen met schildpadden wow! Drankjes zijn gratis en tussen de middag is er ook een bbq-lunch bij de prijs inbegrepen. Als je weer terugkeert naar je hotel heb je een fantastische dag gehad, wedden?Meer info & Boeken

Vuurtoren Kaap Sint Marie

Vuurtoren Kaap Sint Marie bevindt zich bij het kustplaatsje Sint Willibrordus aan de westkant van Curaçao. De vuurtoren heeft een hoogte van 6 meter en heeft een actieve status. De vuurtorenlamp flitst 2 keer elke 6 seconden en heeft een bereik van 9 zeemijlen (1 zeemijl is 1.852 meter).

Vuurtoren Noordpunt

Vuurtoren Noordpunt bevindt zich bij Watamula in het uiterste noorden van het ABC-eiland. De vuurtoren heeft een hoogte van 6 meter, werd in 1913 gebouwd en heeft een actieve status. De vuurtorenlamp flitst 3 keer elke 15 seconden en heeft een bereik van 12 zeemijlen (1 zeemijl is 1.852 meter).

Vuurtoren Punt Kanon

Vuurtoren Punt Kanon bevindt zich bij Punt Kanon in het uiterste zuidoosten van Curaçao. Dit punt wordt ook wel Kabes genoemd. De vuurtoren heeft een hoogte van 11 meter, werd in 1916 gebouwd en heeft een actieve status. Deze vuurtoren bestaat uit een roodwitgekleurde stalen constructie en staat op een landgoed; dit is privéterrein. De vuurtorenlamp flitst 1 keer elke 4 seconden en heeft een bereik van 8 zeemijlen (1 zeemijl is 1.852 meter).

Vuurtoren Riffort

Vuurtoren Riffort bevindt zich bij hoofdstad Willemstad aan de midwestkant van Curaçao. De vuurtoren heeft een hoogte van 17 meter, werd in 1837 gebouwd en heeft een actieve status. Het bouwwerk is gebouwd in het water voor het Riffort. Het Riffort is één van de acht forten die op het eiland gebouwd is. De vuurtorenlamp flitst 1 keer elke 5 seconden en heeft een bereik van 14 zeemijlen (1 zeemijl is 1.852 meter).

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen