Blauwbaai

Blauwbaai bevindt zich aan de rustige westkust van Curaçao, tien kilometer ten noorden van het centrum van Willemstad. Blauwbaai wordt ook wel Blue Bay genoemd. Blauw refereert naar de Plantage Blaauw; die vlak in de buurt lag. Op deze plantage werd laraha (soort sinaasappel) en indigo (blauwe kleurstof) verbouwd. Vandaag de dag dient het voormalige Landhuis Blaauw als clubhuis van het Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort. Vlak in de buurt van Blauwbaai ligt het visserdorpje Boca Sint Michiel (Boca Samí). Ook de Beeldentuin Blue Bay ligt vlakbij Blauwbaai. In totaal zijn hier er vijfendertig beelden te bewonderen van de hand van tweeëntwintig kunstenaars!

Hoe ziet Blauwbaai eruit?

Het strand van Blauwbaai ligt in een baai en is breed; één van de breedste stranden van Curaçao. De kleur van het zand is hagelwit en de structuur is poedervormig. Op het strand wuiven palmbomen die voor een tropische sfeer en een welkome schaduw zorgen. Het oceaanwater voor het strand van Blauwbaai heeft een azuurblauwe kleur. Blauwbaai is een kindvriendelijk strand; het water wordt geleidelijk dieper en er staat geen stroming. Voor de kust van Blauwbaai bevinden zich twee koraalriffen: The Garden (ter linkerzijde) en The Wall (ter rechterzijde).

Privé of openbaar?

Blauwbaai behoort tot het Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort, maar is na betaling voor iedereen toegankelijk.

Mogelijkheden

Zonnebaden, zwemmen, kajakken, peddelsurfen, snorkelen en duiken.

Faciliteiten

Restaurants, snackbars, beachbars, winkeltje, kinderspeeltuin, strandbedden, toiletten, douches, kleedkamers en duikschool.

Accommodaties

Blue Bay Curacao Golf & Beach Resort.

Bereikbaarheid

Blauwbaai is met de auto bereikbaar. Bij het strand zijn parkeermogelijkheden.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June