Curaçaosch Museum

Het grootste museum van Curaçao is het Curaçaos Museum oftewel het Curaçaosch Museum. Het museum is gevestigd in een voormalig militair ziekenhuis en opende haar deuren in 1948, het gebouw werd hiervoor eerst grondig verbouwd. Het hospitaal werd door het Nederlandse leger in 1853 gebouwd en diende voor patiënten die leden aan de beruchte gele koorts. Lange tijd was het Curaçaos Museum het enige museum op het eiland, maar inmiddels zijn er veel meer musea op Curaçao te bezoeken. Het fraaie museum bevindt zich in het westen van Otrobanda, aan de van Leeuwenhoekstraat z/n.

Museumcollectie

De collectie van het museum is verdeeld over twee verdiepingen en bestaat uit textiel, glas, meubilair, beelden, tekeningen, etsen, schilderijen, et cetera. De makers van al dit moois komen niet alleen uit Curaçao, maar ook van buiten het Caribische eiland.

Het museum beschikt over zeer mooie schilderijen die van de hand komen van beroemde kunstenaars zoals Carel Willink, Han van Meegeren, Corneille, Edgar Fernhout, Isaac Israëls, Charley Toorop, Jan Sluijters, Jean Girigorie, José Maria Capricorne, Luigi Pinedo, Enrique Olario en Ocalia.

In het museum is een permanente tentoonstelling te bewonderen, maar er vinden ook regelmatig wisseltentoonstellingen plaats. Meubelliefhebbers komen in het Curaçaos Museum helemaal aan hun trekken. In het museum zijn namelijk heel veel antieke Curaçaose meubelen te aanschouwen. Verder is in het museum te leren hoe het leven op het eiland er in vroegere tijden uitzag.

Het Curaçaos Museum is bovendien in het bezit van een indrukwekkend carillon. Dit carillon heet 'De Vier Koningskinderen'. Hetgeen een verwijzing is naar de vier kinderen en prinsessen van wijlen prinses Juliana en prins Bernard. Te weten prinses Beatrix, prinses Irene, prinses Margriet en prinses Marijke.

Als klap op de vuurpijl heeft het museum nog een fraaie tuin. Een tuin waar verschillende beelden zijn opgetrokken die van de hand komen van Curaçaose kunstenaars. In de tuin staan verder nog authentieke huisjes uit vroegere tijden zoals indianenhutten en een kunukuhuisje.
Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen