Flyboarden op Curaçao

Flyboarden is één van de nieuwste én spectaculairste activiteiten die je op Curaçao kunt ondernemen. De absolute toplocatie om te flyboarden op Curaçao is de Sint Jorisbaai. De Sint Jorisbaai bevindt zich in het noorden van het Caribische eiland. De Sint Jorisbaai is een grote baai waar de natuur nog ongerept is. In dit deel van Curaçao is de flora en fauna nog vrijwel onaangetast. Het spreekt voor zich dat het een voorrecht is om in zo’n mooie omgeving te kunnen watersporten. En als je dan ook nog tijdens het flyboarden een helikopterview verkrijgt is het dubbel genieten!

Flyboarden op Curaçao
Flyboarden is een spectaculaire activiteit om te doen op Curaçao.

Flyboarden op Curaçao

Tip! Flyboarden op Curaçao

Wil jij graag op Curaçao flyboarden? Op Jan Thiel beach Curaçao is Zapata Flyboarden actief. Je kunt er een flyboardsessie van een uur boeken waarbij je tevens een goede instructie krijgt. Omdat flyboarden op Curaçao zeer populair is, is het handig om vooraf online te boeken zodat je jouw flyboardervaring niet hoeft te missen.Meer info & Boeken

Wat is flyboarden?

Het is nog een hele jonge sport. Ondanks het feit dat het flyboarden nog maar een paar jaar oud is, heeft de sport zich al wijd verspreid over de aardbol, waarbij dus ook het middelste ABC-eiland niet vergeten is. Het flyboarden werd pas in 2011 uitgevonden door de Franse wereldkampioen jetski Franky Zapata. Zapata is woonachtig in Marseille en is een ontwerper en uitvinder in hart en nieren. Voordat hij het flyboarden bedacht, ontwierp hij talloze jetski’s.

Bij het flyboarden is de flyboard verbonden met een lange, dunne slang aan een waterscooter (jetski). De waterscooter zorgt voor de nodige waterdruk waardoor de flyboarder uit het water opstijgt, waarbij een hoogte van meer dan zestien meter kan worden bereikt! Hierbij kunnen snelheden gehaald worden van meer dan veertig kilometer per uur. De adrenaline giert op zo’n moment door je lichaam heen.

Flyboarden

Column: Sensationeel flyboarden op Curaçao

"Het verlangen om te kunnen vliegen heeft de mensheid millennialang in de ban gehouden. Er werd altijd met veel jaloezie naar de gevleugelde vrienden gekeken die vrolijk fluitend door het luchtruim fladderden..."
Lees column

Je waant jezelf even Superman, Ironman, Spiderman of een andere superheld. En het mooiste deel van het flyboarden moet dan nog komen. De duik! Je duikt namelijk als een dolfijn weer het water in! Flyboarden leent zich uitstekend voor het uitvoeren van allerlei stunts, tricks en capriolen. Daarnaast is het een sport die heel snel onder de knie is te krijgen! Voor jong en oud!

Uiteraard kun je ook in Nederland flyboarden, maar dit is natuurlijk onvergelijkbaar met het flyboarden op Curaçao. Het oceaanwater van Curaçao heeft een aangename temperatuur en is bovendien glashelder. Op de Noordzee is dat wel even andere koek, hier is het water doorgaans steenkoud en bovendien grauw en grijs!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Avis huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met dolfijnen!

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Zwemmen met dolfijnen is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je zwemt in een natuurlijke lagune en de dolfijnen komen naar je toe zodat je ze kunt aaien. Je zwemt ongeveer een half uur zodat je maximaal kunt genieten. Boek snel want deze activiteit is zeer populair. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • D-Reizen
  • Kras