Flyboarden op Curaçao

Curaçao is in velerlei opzichten een absolute topbestemming in de Caribische archipel. Het leeuwendeel van de toeristen bezoekt het middelste ABC-eiland om diens parelwitte stranden, azuurblauwe zee en stralende tropenzon. Daarnaast is Curaçao gezegend met een prachtige natuur en boeiende cultuur. Ook sportliefhebbers komen er prima aan hun trekken! Op de keper beschouwd zijn er twee soorten sporten die je er kunt bedrijven: landsporten en watersporten.

Nieuwste ster aan het firmament

Flyboarden is de nieuwste ster aan het firmament van de watersporten waaraan je kunt deelnemen op Curaçao. Het flyboarden is nog maar een jonge sport en zag het levenslicht in 2011. Uitvinder was Franky Zapata. Zapata ontwierp niet alleen de flyboard, maar ook talloze andere vaartuigen waaronder jetski’s. De in Marseille woonachtige Fransman is niet alleen de bedenker van de flyboard en jetski, hij is ook erg bedreven in de besturing ervan. Zo is Zapata verschillende malen wereldkampioen en Europees kampioen jetski geweest. Ook met het flyboarden heeft hij indrukwekkende prestaties geleverd. Zo ‘vloog’ hij in 2019 met een flyboard het Kanaal over. Over de 35 km water die tussen Frankrijk en Engeland ligt, deed hij 20 minuten; een puik huzarenstukje! Ondanks het feit dat het flyboarden zogezegd jong is, heeft de sport zich al wijdverspreid over de aardbol, waarbij dus ook het Benedenwindse Eiland niet vergeten werd!

Flyboarden op Curaçao
Flyboarden is een spectaculaire activiteit om te doen op Curaçao.

Superman!

Bij het flyboarden is de flyboard verbonden met een lange, dunne slang aan een waterscooter (jetski). De waterscooter zorgt voor de nodige waterdruk waardoor de flyboarder uit het water opstijgt, waarbij een hoogte van meer dan 16 meter kan worden bereikt! De maximale hoogte die met het flyboarden kan worden aangetikt, is 22 meter. Hierbij kunnen snelheden gehaald worden van meer dan 40 kilometer per uur. De adrenaline giert op zo’n moment door je lichaam heen; je waant jezelf even Superman, Ironman, Spiderman of een andere superheld. En het mooiste deel van het flyboarden moet dan nog komen. De duik! Je duikt namelijk als een dolfijn weer het water in! Flyboarden leent zich uitstekend voor het uitvoeren van allerlei stunts, tricks en capriolen. Daarnaast is het een sport die heel snel onder de knie is te krijgen! Voor jong en oud! Niet alleen de mensen die aan het flyboarden zijn, beleven een unieke kick, ook voor de mensen die toekijken is het genieten geblazen!

Flyboarden

Column: Sensationeel flyboarden op Curaçao

"Het verlangen om te kunnen vliegen heeft de mensheid millennialang in de ban gehouden. Er werd altijd met veel jaloezie naar de gevleugelde vrienden gekeken die vrolijk fluitend door het luchtruim fladderden..."
Lees column

Sint Jorisbaai

De absolute toplocatie om te flyboarden op Curaçao is de Sint Jorisbaai. De Sint Jorisbaai bevindt zich aan de noordkant van het Caribische eiland. De Sint Jorisbaai is een grote baai waar de natuur nog ongerept is. In dit deel van Curaçao is de flora en fauna nog vrijwel onaangetast. Het spreekt voor zich dat het een voorrecht is om in zo’n mooie omgeving te kunnen watersporten. En als je dan ook nog tijdens het flyboarden een helikopterview verkrijgt, is het dubbel genieten! Als je wilt gaan flyboarden wordt er een beroep gedaan op je evenwichtsorgaan. Toch is het na een korte introductieles als mogelijk om zelf al te gaan flyboarden. De Sint Jorisbaai leent zich ook uitermate goed voor talloze andere water- en landsporten waaronder windsurfen, kitesurfen, wandelen en mountainbiken. Uiteraard kun je ook in Nederland flyboarden, maar dit is natuurlijk onvergelijkbaar met het flyboarden op Curaçao. Het oceaanwater van Curaçao heeft een aangename temperatuur en is bovendien glashelder. Op de Noordzee en andere Hollandse watertjes is dat wel even een ander verhaal, hier is het water doorgaans ijskoud en bovendien grauw en grijs!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen