Walvissen spotten op Curaçao

Heel veel toeristen die Curaçao bezoeken, hopen ook walvissen te spotten. Die kans is aanwezig; in de Caribische Zee die het Benedenwindse Eiland omspoelt, worden zo nu en dan walvissen waargenomen: zowel vanaf de kust als vanaf boten. Er zijn maar weinig diersoorten die zo tot de verbeelding spreken dan deze majestueuze zeezoogdieren. Wereldwijd zijn er negentig verschillende soorten walvissen beschreven. De kleinste walvissoort is de ‘kleinste potvis’ en de grootste is de blauwe vinvis. De kleinste potvis heeft een maximale lengte van 2,7 meter bij een maximaal gewicht van 272 kilogram. Bij de blauwe vinvis gaan de lengte en het gewicht je duizelen! Deze oceaanmastodont heeft namelijk een maximale lengte van 30 meter (!) bij een maximaal gewicht van 170.000 kilogram! Daarmee is de ‘blue whale’ het grootste dier dat op aarde leeft en ooit op de ‘blue planet’ geleefd heeft!

Welke walvissoorten kun je spotten op Curaçao?

De volgende walvissoorten worden af en toe waargenomen in de wateren van Curaçao:
  • Kleinste potvis
  • Indische griend
  • Brydevinvis
  • Bultrug
  • Potvis

Bultrug
De kans bestaat om in de Caribische Zee een walvis te spotten.

Kleinste potvis

De kleinste potvis (max. lengte 2,7 m, max. gewicht: 272 kg). Op het menu van de kleinste potvis staan inktvissen, vissen en schaaldieren. De kleinste potvis kan duiken tot meer dan 300 meter. Sommige dolfijnsoorten zijn groter dan de kleinste potvis. Dan geldt bijvoorbeeld voor de orka. Een mannetjes orka kan uitgroeien tot een lengte van 8,0 meter bij een gewicht van 10.500 kilogram. Orka’s laten zich overigens vrijwel nooit zien in de Caribische Zee.

Indische griend

De Indische griend (max. lengte 6,5 m, max. gewicht: 4.000 kg). Dit zeezoogdier wordt ook wel kortflippergriend genoemd Op het menu van de Indische griend staan inktvissen. De Indische griend kan duiken tot meer dan 500 meter.

Brydevinvis

De Brydevinvis (max. lengte 14 m, max. gewicht: 25.000 kg). Dit zeezoogdier wordt ook wel Brydes vinvis of Brydewalvis genoemd. Op het menu van de Brydevinvis staan vissen, schaaldieren en inktvissen. De Brydevinvis kan duiken tot meer dan 300 meter. Er wordt geschat dat er meer dan 80.000 Brydevinvissen rondzwemmen in de oceanen en wereldzeeën.

Bultrug

De bultrug (max. lengte 16 m, max. gewicht: 30.000 kg). Dit zeezoogdier wordt ook wel bultrugwalvis genoemd. Op het menu van de bultrug staan krill, vissen en inktvissen. De bultrug kan duiken tot meer dan 200 meter. Bultruggen zijn volop te spotten in de Caribische Zee.

Potvis

De potvis (max. lengte: 18 m, max. gewicht: 50.000 kg). Op het menu van de potvis staan inktvissen en vissen. De potvis kan duiken tot meer dan 2.800 meter. Er wordt geschat dan er meer dan 1.500.000 potvissen rondzwemmen in de oceanen en wereldzeeën.

Tip! Walvissen en dolfijnen spotten op de Azoren!
Vind je het leuk om walvissen en dolfijnen te spotten? Overweeg dan zeker om op vakantie te gaan naar de Azoren. De kans dat je op de Azoren walvissen en dolfijnen ziet is erg groot.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen