Playa Largu

Playa Largu bevindt zich aan de midwestkust van Curaçao, tweeëndertig kilometer ten noorden van Willemstad. Playa Largu is één van de vier strandjes die zich achter Landhuis San Juan bevinden. Landhuis San Juan staat midden in het natuurgebied (en voormalige plantage) San Juan in de regio Bandabou (Band’abou). De andere drie strandjes zijn Playa Shon Mosa, Playa Manzaliña en een naamloos strandje. Deze vier stranden worden amper door mensen bezocht en liggen in een idyllische omgeving. Als je op één van de strandjes bivakkeert, heb je het gevoel dat je in het paradijs bent aangekomen!

Landhuis San Juan staat op de voormalige plantage San Juan. Deze plantage heette in eerste instantie Sint Jan of Groot Sint Jan, maar werd dus later gewijzigd in San Juan. Plantage San Juan zag het levenslicht halverwege de 17de eeuw en had een grootte van 657 hectare. Aan het begin van de 19de eeuw steeg de status van deze plantage naar ongekende hoogte; San Juan werd door vriend en vijand als de belangrijkste plantage van Curaçao gezien! In de loop van de eeuwen werd er indigo (kleurstof), katoen, suikerriet en maïs verbouwd. Daarnaast was er veeteelt op San Juan en werden er zelfs leguanen gekweekt. Bovendien is er een tijdje zout gewonnen! Zout was vroeger een enorm kostbaar goedje!

Hoe ziet Playa Largu eruit?

Zoals de naam wellicht doet vermoeden is Playa Largu een groot en breed strand; largu is Papiaments en betekent groot en breed. Playa Largu is zelfs het grootste strand van het Benedenwindse Eiland. Playa Largu ligt aan de baai van Playa Largu. Het strand bestaat uit zand, versteend koraal en brokken steen. De oceaan voor Playa Largu is bijzonder visrijk, bovendien is de kans groot dat je er zeeschildpadden zult spotten; die komen er namelijk veelvuldig voor!

Privé of openbaar?

Na betaling is Playa Largu voor iedereen toegankelijk.

Mogelijkheden

Zonnebaden, pootjebaden, zwemmen, snorkelen en duiken. Als je bij Playa Largu je huid wil bruinen aan de zon, is het wel zo verstandig om een paar dikke badhanddoeken mee te nemen; het leeuwendeel van het strand bestaat namelijk uit dood koraal en stenen; hetgeen niet uitnodigt om zonder strandbedje of badhanddoek op te gaan liggen. Playa Largu is bij duikers en snorkelaars enorm populair. Omdat Playa Largu zogezegd bezaaid ligt met koraal en stenen, is het overigens niet zo gemakkelijk om met een duikuitrusting de oceaan te bereiken. Als je de duiklocatie met een boot benadert, omzeil je uiteraard het discomfort van het strand. Eenmaal in het water, kan de duikpret beginnen! Op een diepte van zeven meter begint het rif en stopt op vijfendertig meter diepte. Voorbij dit punt begint een zandplaat. Het koraalrif zit vol met kleurrijk maritiem leven!

Faciliteiten

Vuilnisbakken.

Bereikbaarheid

Playa Largu is met de auto bereikbaar. In eerste instantie moet je naar Landhuis San Juan navigeren. Nadat je hier entree hebt betaald, gaat de slagboom open en mag je je route naar Playa Largu vervolgen. Het is mogelijk om met ieder type auto de zandweg te berijden; maar met een 4WD (4 Wheel Drive) of terreinwagen verloopt de rit net iets comfortabeler! Als het hard en langdurig regent op Curaçao, worden de niet-geasfalteerde wegen moeilijker begaanbaar; in dat geval is Playa Largu alleen middels een boot bereikbaar!

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June