Tugboat Beach

Tugboat Beach bevindt zich aan de zuidwestkust van Curaçao, zes kilometer ten zuiden van het centrum van Willemstad. Tugboat Beach ligt op het Caracasbaai schiereiland oftewel de Caracasbaai peninsula. De natuur op het Caracasbaai schiereiland is beschermd, desalniettemin is de Caracasbaai peninsula wel vrij toegankelijk voor publiek. Tugboat Beach wordt door twee andere stranden geflankeerd. Ten zuiden door Director’s Bay en ten noorden door Baya Beach.

Tugboat
Bij Tugboat Beach kun je fantastisch snorkelen.

Hoe ziet Tugboat Beach eruit?

Tugboat Beach is een klein strandje. Het strand bestaat uit kiezelstenen en een paar grote rotsblokken. Tugboat Beach is ook een plek waar zich veel groene leguanen ophouden; het blijft een indrukwekkende ervaring om oog in oog te komen met deze prehistorisch ogende reptielen! Iets ten zuiden van Tugboat Beach bevindt een groot dokstation waar zeeschepen afmeren voor onderhoud. In de buurt van dit dokstation liggen grote maritieme scheepsmaterialen op de bodem van de oceaan zoals kettingen en ankers. Deze materialen zijn begroeid met koraal en vormen belangrijke habitats voor tal van vissoorten; voor snorkelaars en duikers zijn dit interessante spots!

Privé of openbaar?

Openbaar.

Mogelijkheden

Zonnebaden, zwemmen, snorkelen en duiken. Iets ten zuiden van Tugboat Beach ligt een klein scheepswrak waar het strand diens naam aan te wijten heeft: tugboat wreck oftewel sleepbootwrak. Het sleepbootwrak ligt ongeveer vijftig meter uit de kust op een diepte van ommenabij de vijf meter. Het wrak rust al meer dan dertig jaar op de vloer van de oceaan! Tugboat is één van hotspots voor snorkelaars en duikers op Curaçao; iedere dag wordt de site door talloze snorkelaars en duikers bezocht. Tussen Tugboat Beach en de Tugboat bevindt zich het oude quarantainegebouw van het Benedenwindse Eiland; vroeger werden hier ziekte zeelui geobserveerd om te voorkomen dat zij de zeer besmettelijke gele koort op Curaçao introduceerden!

Faciliteiten

Strandtent/beachbar, strandbedden en toiletgebouw. De strandtent is gemaakt van allerlei duurzame materialen hetgeen niet alleen heel goed voor het milieu is, maar ook een sfeervolle uitstraling creëert!

Bereikbaarheid

Tugboat Beach is met de auto bereikbaar. Bij het strand bevindt zich een kleine parkeerplaats.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June