Windsurfen op Curaçao

Curaçao is een fantastische bestemming voor de windsurfsport. De immer aanwezige passaatwinden zorgen ervoor dat de boards met een flinke vaart over het water gestuwd worden. En mocht je onverhoopt van je plank vallen, dan maak je een zachte landing in de Caribische Zee waarvan de temperatuur een aangename temperatuur heeft. Een wetsuit is op Curaçao dus niet nodig! Windsurfers kunnen het beste tijdens het zogenaamde 'high-wind season' naar het middelste ABC-eiland togen; dit zijn de maanden februari tot augustus. De gemiddelde windsnelheid bedraagt dan vijftien knopen, met een maximale windsnelheid van dertig knopen.

Binnenwateren of zee

Op Curaçao kun je windsurfen op binnenwateren of op de Caribische Zee. Beginners kunnen het beste kiezen voor de binnenwateren zoals het Spaanse Water en de Sint Joris Baai. Op deze plekken zijn de natuurelementen minder onstuimig en is het daardoor gemakkelijker om het windsurfen onder de knie te krijgen.

Ervaren windsurfers gaan op de Caribische Zee varen die Curaçao omspoelt. Op de binnenwateren van het eiland kan het water vlak zijn, op de volle zee echter is dat een heel ander verhaal. Door de deining kunnen de golven tot meer dan drie meter opgestuwd worden, hierdoor is het mogelijk om hoge sprongen te maken en dus helemaal los te komen van het water, hetgeen voor de toeschouwers aan de wal spectaculaire beelden oplevert.

Als je echter op een heel bijzonder plek wilt windsurfen op Curaçao moet je even met een bootje mee. Op anderhalf uur varen van hoofdstad Willemstad ligt Klein Curaçao. Naast het feit dat dit mini-eilandje gezegend is met prachtige stranden heerst er een constante wind waardoor het een ultieme windsurfplek vormt. Om te kunnen windsurfen op Curaçao kun je je wenden tot verschillende windsurfscholen die het eiland rijk is, daar kun je windsurflessen volgen of planken huren.

Windsurfen op Bonaire

Van de drie Benedenwindse Eilanden is Bonaire echter het ultieme windsurfmekka. Het windsurfen op het duikeiland vindt plaats op Lac Bay. Lac Bay is een azuurblauwe ondiepe lagune die overgaat in het mooiste strand van Bonaire, Sorobon Beach. Sorobon Beach bestaat uit fijn hagelwit hagelwit poederzand. Lac Bay trekt al decennialang de aandacht van windsurfers uit de hele wereld. Doordat Lac Bay alleen maar getrakteerd wordt op aanlandige wind en de windsurfers dus niet de zee in worden gezogen, is het windsurfen op Lac Bay bijzonder relaxt en veilig. De schoonheid en veiligheid van Lac Bay zorgen ervoor dat deze locatie ieder jaar hoog eindigt in de lijstjes van de meest geliefde windsurfspots ter wereld.

Windsurfen
Windsurfen op Bonaire.

Op Bonaire zijn een flink aantal windsurfers die hun brood met hun sport kunnen verdienen. Windsurfers als Kiri Thode, Tonky Frans en Taty Frans bivakkeren al jarenlang in de hoogste regionen van de wereldranglijsten. Taty Frans is onbetwist de beroemdste Bonairiaanse windsurfer, op het eiland is hij een grote held. Eén van zijn heldendaden was een overtocht met een surfboard naar Curaçao. Tussen de twee Caribische eilanden ligt meer dan vijftig kilometer Caribische Zee. Taty Frans stond ruim twee uur op zijn surfboard om van Kralendijk naar Willemstad te varen. Dit is geen gemakkelijke opgave, de zee tussen Bonaire en Curaçao is bij tijd en wijle ruig, wild en onvoorspelbaar.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.0! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen