Wandelen op Curaçao

Al wandelend Curaçao ontdekken is een echte aanrader. Het Caribische eiland beschikt over meer dan veertig verschillende bewegwijzerde wandelpaden. Op deze manier kun je op plekken komen die voor auto’s, bussen en fietsen onbereikbaar zijn. Voor zowel beginnende als ervaren wandelaars zijn er geschikte 'trails' op het eiland te vinden.

Snorkelen op Curaçao
Op Curaçao zijn uitstekende wandelmogelijkheden. Wij wandelen graag langs de kust.

Stichting Uniek Curaçao

Een groot deel van de wandelroutes op Curaçao zijn uitgezet door de 'Stichting Uniek Curaçao'. Deze nobele stichting wil op deze manier de wandelsport op het eiland meer aandacht geven en toegankelijker maken. Bij de Stichting Uniek Curaçao is ook een nuttig wandelboekje te verkrijgen met daarin een opsomming van alle mogelijke wandelingen, overzichtskaarten, detailkaarten, routebeschrijvingen en loopadviezen.

Als je gaat wandelen op Curaçao kun je uit twee mogelijkheden kiezen: je kunt op je eigen houtje op het Benedenwindse Eiland gaan wandelen, maar je kunt ook met een gids op pad gaan. Gidsen kiezen uiteraard voor de mooiste wandelroutes en hebben daarnaast enorm veel kennis van het eiland. Zij kunnen je onderweg van alles vertellen over de mooie natuur en de rijke cultuur van Curaçao.

Willemstad

Cultuurliefhebbers kunnen een stadswandeling door de hoofdstad van Curaçao Willemstad maken en zien dan prachtige koloniale gebouwen, eeuwenoude kerken, indrukwekkende monumenten, een unieke architectuur en uitnodigende musea aan zich voorbij trekken. Er is in Willemstad zoveel te zien en te beleven, dat het geen enkele moeite kost om er urenlang rond te zwerven.

Nationale park Christoffelpark

Wandelaars die van de natuur houden, kunnen gaan wandelen in het grootste natuurpark van Curaçao: het Nationale park Christoffelpark. In dit prachtige park zijn maar liefst acht verschillende wandelroutes uitgezet. Qua moeilijkheidsgraad zijn de wandelroutes verschillend van nivo, maar voor iedereen zit er wel wat tussen.

Het absolute wandelklapstuk in het park is de route die naar de top van de Christoffelberg leidt. Deze 'bergwandeling' is vrij stevig, maar de beloning is heel hoog. Met een hoogte van 377 meter is de Christoffelberg namelijk het hoogste punt van het middelste ABC-eiland. Vanaf deze hoogte is derhalve het uitzicht adembenemend mooi: heel het eiland is te overzien en met helder weer is zelfs het naburige Bonaire waar te nemen.

Je kunt er ook voor kiezen om niet naar de top van de Christoffelberg te klimmen, maar om helemaal om de berg heen te lopen. Tijdens deze 'vlakke wandeling' krijg je constant andere delen van de majestueuze berg te zien. Als je in het Nationale park Christoffelpark wandelt kom je oog in oog te staan met een groot deel van de flora en fauna die op het eiland voorkomt: talloze cactussoorten, hagedissen in allerlei maten en prachtig gekleurde vogels.

Omdat je in het park vaak over een rotsachtige bodem wandelt, is het van groot belang om stevige wandelschoenen te dragen die tegen een stootje kunnen. Daarnaast moet je er altijd voor zorgdragen dat de onbedekte huid goed is beschermd met een zonnebrandcrème van een hoge factor en dat je bovendien voldoende water meeneemt voor onderweg. Uiteraard moet je ervoor zorgen dat je voor het donker het park weer uit bent. Als het namelijk donker is kun je niet meer zien waar je loopt en dat kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June