Kleine Knip

Kleine Knip is een oogverblindend mooi strand dat zich bevindt aan de serene noordwestkust van Curaçao, drieëndertig kilometer ten noorden van het centrum van Willemstad. Kleine Knip wordt ook wel Kleine Knip-strand of Playa Kenepa Chiki genoemd. Ten zuiden van Kleine Knip bevindt zich Playa Jeremi en ten noorden ligt het grote broertje van Kleine Knip; Grote Knip. Vlak in de buurt van Kleine Knip is Landhuis Knip gesitueerd op de voormalige plantage Knip ook wel plantage Kenepa genoemd. Kenepa is de vrucht van de kenepaboom. In en rondom het plantagehuis is heel veel gebeurd tijdens de koloniale periode van Curaçao. Daarvan is veel te leren in het prachtige museum dat zich nu in het statige landhuis bevindt.

Op plantage Knip werkte jarenlang slavenleider Tula. Hij streed tegen het onrecht dat de slaven werd aangedaan en pleitte voor hun gelijkheid en vrijheid. Tula initieerde uiteindelijk de grootste slavenopstand van de Nederlandse Antillen. Een revolte die op plantage Knip begon. Samen met vijfenveertig andere slaven legden zij het werk neer en gingen vervolgens verhaal halen bij de plantage-eigenaar van Knip: Casper Lodewijk Van Uytrecht. Uiteindelijk sloten meer dan tweeduizend Curaçaose slaven zich aan bij Tula’s opstand om te strijden voor vrijheid. Door verraad liep het echter niet goed af met Tula; op 3 oktober 1795 werd hij uiteindelijk geëxecuteerd. Bij plantage Knip staat een monument ter nagedachtenis van Tula en de slavenopstand van Curaçao.

Hoe ziet Kleine Knip eruit?

Het blijft altijd een fascinerend gezicht als een robuuste rotskust wordt onderbroken door een idyllisch baaitje en dito strandje; hetgeen aan de orde is bij Kleine Knip! Alsof er met een gigantische kloofbijl een inhammetje geslagen is in de grillige kustlijn van noordwest Curaçao. Het resultaat van dit hak- en breekwerk is verbluffend mooi. Ingeklemd tussen indrukwekkende rotskliffen bevindt zich een turquoise gekleurde lagune die uitloopt in een hagelwit strandje; dit alles in een decor van groene heuvels. Om de optimale Caribische sfeer te vervolmaken, wuiven palmbomen mee op het strand, kun je picknicken onder authentiek ogende palapas, wordt het reukorgaan getriggerd door welriekende barbecue-geurtjes en klinken vrolijke klanken uit pastelgekleurde gettoblasters! Welkom op Kleine Knip!

Het strand van Kleine Knip bestaat uit ragfijn zand en loopt al snel diep af; houd hier rekening mee met jonge kinderen. Op de vloedlijn van Kleine Knip liggen veel kleine steentjes, ronde kiezels en stukjes koraal; derhalve kan het handig zijn om waterschoentjes mee te nemen. Kleine Knip is overigens ook een perfect strand om een zonsondergang mee te maken; de lagune en het strand worden dan betoverd door een rode gloed!

Privé of openbaar?

Openbaar.

Mogelijkheden

Pootjebaden, zonnebaden, zwemmen, snorkelen en duiken. Sommige mensen vinden het leuk om van Kleine Knip naar Grote Knip te zwemmen/snorkelen of visa versa; een tocht waarbij ongeveer twee kilometer zeewater overbrugd moet worden. Voor snorkelaars en duikers is Kleine Knip ook een interessante locatie. Vissen verblijven het liefst op plekken waar ze zich kunnen verschuilen en waar ze voedsel kunnen vinden. Bij Kleine knip is dat aan de rotsige randen van de lagune en bij het rif. De drop-off van het koraalrif bevindt zich op vijftien minuten zwemmen vanaf het strand.

Faciliteiten

Palapas (rieten parasols) en picknicktafels.

Accommodaties

Geen

Bereikbaarheid

Kleine Knip is met de auto bereikbaar. Bij het strand is een kleine parkeerplaats aanwezig.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June