Playa Hunku

Playa Hunku ligt aan de rustgevende midwestkust van Curaçao, eenendertig kilometer ten noordwesten van het oude centrum van Willemstad. Ten noorden van Playa Hunku ligt Cas Abou en ten zuiden Playa Porto Mari. Playa Hunku werd ten tijde van de slaven Plahunku genoemd. Volgens sommige historici woonden er in de buurt van Playa Hunku veel slaven die gueni’s werden genoemd. Playa Hunku is één van de meest onbekende stranden van Curaçao; zelfs zo onbekend dat veel Curaçaoënaars het strand zelf ook niet kennen!

Hoe ziet Playa Hunku eruit?

Playa Hunku ligt in een piepklein inhammetje dat omzoomd wordt met grillige rotspartijen. Aan de randen van het strand groeien fraaie struiken en hoge bomen. Het strand bestaat uit hagelwit zand en versteend koraal. Op Playa Hunku staan een houten strandhuisje en een lange picknicktafel; uitgerust met een metaal afdakje. Playa Hunku loopt langzaam over in een azuurblauwgekleurde oceaan die uitnodigt om in gaan zwemmen!

Privé of openbaar?

Playa Hunku is een privéstrand. Het is wel mogelijk om het strand af te huren. Op Playa Hunku worden derhalve regelmatig bruiloften, trouwerijen en andere feesten georganiseerd; uiteraard een waanzinnige ervaring!

Mogelijkheden

Zonnebaden, pootjebaden, zwemmen, snorkelen en duiken. Voor snorkelaars en duikers is Playa Hunku een interessante plek. Het is namelijk een plek waar af en toe haaien worden gespot. Dat is vrij uitzonderlijk. Het leeuwendeel van de haaien dat wordt waargenomen, zwemt namelijk aan de oostkant van het Benedenwinds Eiland. Aan deze zijde is de Caribische Zee ruw en wild; met hoge golven en sterke stromingen; ideaal voor haaien. Aan de westkant is de Caribische Zee veel vriendelijker; lage golven en minder sterke stromingen. Regelmatig vindt er onderzoek plaats naar de haaienpopulatie in de wateren van Curaçao. Haaien spelen een belangrijke rol in het ecosysteem van de oceanen en wereldzeeën. De meest voorkomende haaiensoort van Curaçao, is de Caribische rifhaai (Carcharhinus perezi)!

De Caribische rifhaai is een zogenaamde requiemhaai. Requiemhaaien worden ook wel roofhaaien of menshaaien genoemd. Caribische rifhaaien leven in de tropische wateren van de westelijke Atlantische Oceaan van Florida tot Brazilië, en is de meest voorkomende haaiensoort in de Caribische Zee. De Caribische rifhaai heeft een robuust en gestroomlijnd lichaam; typerend voor alle requiemhaaien. Met een lengte tot drie meter is de Caribische rifhaai één van de grootste predatoren in het rifecosysteem. Op het menu staat een verscheidenheid aan vissoorten. Er is gedocumenteerd dat Caribische rifhaaien roerloos op de zeebodem zitten of in grotten rusten; hetgeen ongebruikelijk gedrag is voor een actief zwemmende haai! Net als andere requiemhaaien, is de Caribische rifhaai levendbarend en baren de vrouwtjes om de twee jaar, vier tot zes jongen. In de Bahama’s en elders wordt aas gebruikt om ze naar groepen duikers te lokken. Over deze haailokmethodes bestaat de nodige controverse!

Faciliteiten

Strandhuisje en overdekte picknicktafel.

Bereikbaarheid

Playa Hunku is met de auto en boot bereikbaar. Echter niet voor iedereen; de weg ernaartoe is afgesloten met een slagboom. Playa Hunku is ook te voet bereikbaar via de Seru Mateo Trail. Dit uitdagende wandelpad start vanaf de parkeerplaats van Playa Porto Marie. Playa Porto Marie ligt zogezegd ten zuiden van Playa Hunku. De wandelduur bedraagt ongeveer negenentwintig minuten.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 9.3! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao D-reizen