Playa Kalki

Playa Kalki bevindt zich aan de noordwestkust van Curaçao, achtendertig kilometer ten noorden van het centrum van Willemstad. Daarmee is Playa Kalki het meest noordelijk gelegen strand van Curaçao. Het strand ligt vlak in de buurt bij Westpunt; een vissersdorpje dat in 1860 gesticht werd door vrijgemaakte slaven. Op Curaçao werd de slavernij op 1 juli 1863 officieel afgeschaft en kregen vanaf dat moment 11.654 slaven hun vrijheid terug. Op het strand en in de aanpalende kliffen wordt veel kalksteen aangetroffen, vandaar de naam Playa Kalki. Play Kalki wordt om onduidelijke redenen ook ‘Alice in Wonderland’ genoemd.

Hoe ziet Playa Kalki eruit?

Playa Kalki is een bescheiden strandje, heeft een kleinschalige uitstraling en zit ingeklemd door kalksteenklippen. Het strand bestaat uit (opgespoten) zand en kiezel. Vanaf het strand loopt een houten pier de Caribische Zee in; hetgeen zeer sfeerverhogend is. Het zeewater is kraakhelder en betoverend blauw. De onderwaterwereld van Playa Kalki is ook indrukwekkend; snorkelaars en sportduikers zullen er tal van kleurrijke vissen spotten! Als je tussen de zeeschildpadden wil zwemmen, is Playa Kalki ook een hele goede keuze; bij dit strand worden regelmatig zeeschildpadden gespot! Heel af en toe worden er zelfs walwissen gezien vanaf Playa Kalki!

Privé of openbaar?

Openbaar.

Mogelijkheden

Zonnebaden, zwemmen, snorkelen en duiken. Playa Kalki is voor snorkelaars en duikers een echte hotspot!

Faciliteiten

Restaurant, snackbar, duikshop, strandbedden, parasols en toiletten.

Accommodaties

Kura Hulanda Lodge & Beach Club.

Bereikbaarheid

Playa Kalki is met de auto bereikbaar; bij het strand zijn beperkte parkeermogelijkheden. Om uiteindelijk op het Playa Kalki te komen, moet je een stenen trap van twintig treden afdalen; derhalve is het strand minder goed bereikbaar voor mensen met een beperking en mensen die slecht ter been zijn.

Terug naar overzicht stranden!

Auto Huren Curaçao
Avis huurauto Curaçao Wil jij Curaçao verkennen? Met een huurauto van Sunny Cars huur je jouw huurauto zorgeloos!
Vliegtickets Curaçao
Vliegtickets KLM naar Curaçao Wil jij voordelig vliegen naar Curaçao? TUIfly vliegt dagelijks naar Curaçao! Boek je vliegticket voor de beste prijs!
Excursies Curaçao
Guide And Go Excursies op CuraçaoHeb jij altijd al willen zwemmen met dolfijnen op Curaçao? Boek jouw favoriete excursie bij Guide and Go!
Vakanties Curaçao
Aanbiedingen vakantie naar CuraçaoBen jij op zoek naar een leuke vakantie naar Curaçao? Bij TUI vind je altijd de beste aanbiedingen en last minutes!

Tip! Avila Beach Hotel

Zwemmen met dolfijnen Curaçao Het Avila Hotel ligt op een prachtige locatie in Willemstad en het heeft een directe ligging aan twee privé-stranden. Ideaal voor een onvergetelijke vakantie op Curaçao! Beoordeeld met een 8.8! Meer info en boeken

Tip! Zwemmen met schildpadden!

Zwemmen met zeeschildpadden op Curaçao Zwemmen met schildpadden is een wens van velen. Op Curaçao is het mogelijk om deze wens uit te laten komen! Het zwemmen met deze prachtige dieren is een ervaring die je nooit meer vergeet! Je gaat met een gids naar een privéstrand waar veel schildpadden komen. Een snorkeluitrusting is bij de trip inbegrepen. Tijdens het snorkelen worden foto's gemaakt, deze worden na afloop gratis naar je gemaild. Beoordeeld met een 5.0 uit 5.0 sterren! Meer info en boeken
  • TUI
  • De Vakantie Discounter
  • Prijs Vrij Vakanties
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June
  • Vakantie Curacao inclusief huurauto By June